beth
Normal Üye

Karma +0/-0
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #2 : 08 Eylül 2009, 21:42:39 » |
|
1990 yılında ilimizin ve Türkiye’mizin akademik hayatına yeni bir ses yeni bir soluk daha eklendi.
Görevlendirilen birkaç öğretmen ve kurucu müdür önderliğinde 1990 yılında Düzce Lisesi’nin eski binasında 32 öğrenci ile bir fidan yeşermeye başladı. Artık Düzce, öğretmen olmak isteyen küçük yüreklerle dolmaya başlarken sancılar devam ediyordu. Yetersiz kalan Düzce Lisesi’nin binasından sonra bugünkü Adliye Binası olarak kullanılan Azmi Milli İlköğretim Okulu’nun eski binasının dördüncü katında 1991 yılından 1999 yılına kadar eğitim-öğretime devam etti.
Bu binanın da yetersizliğinden dolayı 1999 yılı içerisinde Nemci Hoşver İlköğretim Okulu’nun binasına taşınan; ama bir türlü buraya da konamayan göçmen kuş birkaç ay burada kaldıktan sonra, tüm Düzce’mize de darbe vuran deprem bu güzide okulumuza da sillesini vurmuş ve önce çadırlarda sonra da Şıralık’taki prefabriklerde 2000 yılı ile 2003 yılı arasında eğitim-öğretimine devam etmesine neden olmuştur.
Çileli hayatı sona ermeyen okulumuz 2003 yılında bugünkü komşumuz olan Fen Lisesi binasında çiçek gibi solmamak için gayret göstermiştir. Bu zaman içerisinde biz göçerken şimdiki okulumuzun inşaat temelleri atılmaktaydı. İki yıl içerisinde bitirileceği söylenen binaya 17 yıl sonra kavuşmamızın haklı gururunu yaşıyor ve bu sıkıntılara göğüs geren, bu zaman içerisinde sayısız başarıya imza atan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliriz.
2006 Eylülünde taşındığımız yeni binamızın yerleşkesi dört bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde 24 derslikli eğitim-öğretim binamız,
İkinci bölümde 125 kişilik erkek öğrenci pansiyonumuz,
Üçüncü bölümde 20 dairelik öğretmen lojmanımız,
Dördüncü bölümde salon sporlarının tamamına uygun kapalı spor salonumuz
ile ülkemizin parlayan yıldızı olmaya devam etmektedir.
Okulumuzda öğrencilerimizin güzel sanat zevklerinin gelişmesi için 1 adet edebiyat laboratuarı, 1 adet görsel sanat odası, tarih ve coğrafya kültürünün artması için 1 adet sosyal bilimler laboratuarı, ikinci ve üçüncü dillerini öğrenmeleri için 1 adet yabancı dil laboratuarı;
Klasik pozitif bilimleri uygulamalı olarak öğrenmek amacıyla tam donanımlı 1’er adet matematik, biyoloji, kimya ve fizik laboratuarları ile göz kamaştırmaktadır.
Yine öğrencilerimizin hizmetinde olan her geçen gün büyüyen, Türk ve Dünya klasikleri ile 1600 kitabın bulunduğu kütüphanemiz geleceğin öğretmenlerini aydınlatmaktadır.
Bunların dışında gençlerimizi teknoloji ve dünya ile buluşturabilmek amacıyla okul kantini ile bütünleşmiş ve denetimi sağlanmış internet salonumuz,
Sağlıklı ruhlara, sağlam bir beden kazandırabilmek amacıyla kurulan çok amaçlı kapalı spor salonu ile birçok spor okullarında olmayan kondisyon salonumuz ve basketbol sahamız gençlerimize hizmet etmektedir.
Bakın misafirler burası öğrencilerimizin adam olduğu yer,
Burası öğretmenlik mesleğini kafalarında ülküleştirdikleri yer,
Burası öğrencilerimizin kilerle seferler düzenleyip
Unutulmaz, arkadaşlıklar, kardeşlikler kurdukları yer,
Burası 24 Kasımların ülküsünü, 16 Martların gururunu,
18 Martların kahramanlığını, 19 Mayısların coşkusunu,
Okul gecesi ve mezuniyet törenlerinin mutluluğunu yaşadıkları yer.
Kurulduğu günden beri sayısız başarıya imza atan okulumuz:
2002 YILINDA ÖSS YABANCI DİL ALANINDA TÜRKİYE 9.’SU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ TÜRKİYE 1.’Sİ
2006 YILINDAKİ ÜNİVERSİTE SINAVINDA 103 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ARASINDA İSTANBUL, ANKARA, TRABZON, SAKARYA, BOLU ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİNİN ÖNÜNDE 19.
ÖSYS’DE SON BEŞ YIL BAŞARI ORTALAMASI %72 olan,
2006 ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI’NDA (EK PUANLAR HARİÇ) 7084 LİSE ARASINDA SÖZEL–2 PUAN BAŞARI ORTALAMASINDA 19. OLARAK ULUSAL BASINDA DA DÜZCE’MİZİN ADINI DUYURAN YİNE DÜZCE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ’dir.
2007 YILINDA ÖSS’DE 179 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ARASINDA DİL ALANINDA TÜRKİYE 14.SÜ ve 2007 YILINDA ÖSS’DE TÜRKİYE GENELİ LİSELERARASI DİL ALANI SIRALAMASINDA TÜRKİYE 20.Sİ
2007 YILINDA ÖSS’DE 179 ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİ ARASINDA SÖZEL–2 ALANINDA TÜRKİYE 16.SI olan yine okulumuzdur.
İLİMİZİN ÜNİVERSİTEYE EN ÇOK ÖĞRENCİ GÖNDEREN OKULU 2008 YILINDA DA DEĞİŞMEYEREK %77.64’LÜK BAŞARISIYLA 96 ÖĞRENCİDEN 77’SİNİ ülkemizin güzide üniversitelerine gönderen okulumuz;
2007–2008 eğitim-öğretim yılında basketbol takımı ile il ikincisi olmuş, futbol takımı ile sıralamada ön sıralarda yer almıştır. Yine aynı eğitim döneminde biyoloji alanında hazırlanan projelerle il birincisi ve Türkiye beşincisi olan okulumuz, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, 16 Mart Öğretmen Liselerinin Kuruluş yıldönümünde ve Bir Bahar Akşamı adlı şiir dinletisinde yaptıkları gösterilerle beğenip toplamış, Ferhan Şensoy’un yazdığı “Aşkımızın Gemisi Fındık Kabuğu” adlı tiyatro oyunu ile ilimizin sanat etkinliğine bir yenisini ekleyen okulumuz;
1 müdür, 1 müdür başyardımcısı, 2 müdür yardımcısı, 36 öğretmen, 3 memur, 8 hizmetli, 1 aşçı, 500’e yakın öğrencisiyle emin adımlarla geleceğe yürümektedir.
Bir başkadır benim okulum,
Sevdası bir başka sevda,
Hasreti bir başka…
Gecesi başka, gündüzü başka güzeldir.
Öğretmenleri başka, öğrencileri başka, velileri başkadır.
Bir başkadır benim okulum.
|