[Toplam Mesaj Sayısı: 31193] - [Toplam Konu Sayısı: 5757] - [Toplam Uye Sayısı: 682]
19 Mart 2010, 07:11:42 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Atatürk'ün Vasiyeti Cevap Sayısı : 0 cevap var
Okunma Sayısı : 71 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Atatürk'ün Vasiyeti  (Okunma Sayısı 71 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Katil Dans
Moderatör
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 30 Haziran 2009, 22:17:50 »

Atatürk’ün kendi el yazısı ile hazırlamış olduğu vasiyetnamesi 28 Kasım 1938 günü Ankara 3. Sulh Hakimliği’nde açıldı.

Atatürk'ün Vasiyeti

“Malik olduğum bütün nukut (para) ve hisse senetleriyle Çankaya'daki menkul ve gayrimenkul emvalimi Cumhuriyet Halk Partisi'ne atideki şartlara, terk ve vasiyet ediyorum:

1. Nukut ve hisse senetleri, şimdiki gibi, İş Bankası tarafından nemalandırılacaktır.

2. Her seneki gibi nemadan, nispetleri şerefi mahfuz kaldıkça, yaşadıkları müddetçe, Makbule'ye ayda bin, Afet'e 800, Sabiha Gökçen'e 600, Ülkü'ye 200 lira ve Rukiye ile Nebile'ye şimdiki yüzer lira verilecektir.

3. Sabiha Gökçen'e bir ev de alınabilecek, ayrıca para verilecektir.

4. Makbule'nin yaşadığı müddetçe Çankaya'da oturduğu ev de emrinde kalacaktır.

5. İsmet İnönü'nün çocuklarına yüksek tahsillerini ikmal için muhtaç olacakları yardım yapılacaktır.

6. Her sene nemadan mütebaki miktar yarı yarıya, Türk Tarih ve Dil Kurumlarına tahsis edilecektir.”

K.Atatürk

Yağmurumu yakar yokluğunun türküsü Feridun Düzağaç
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.082 Saniyede 22 Sorgu ile Oluşturuldu