[Toplam Mesaj Sayısı: 31193] - [Toplam Konu Sayısı: 5757] - [Toplam Uye Sayısı: 682]
19 Mart 2010, 18:26:39 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Avrupa’nın en OBEZ ülkesiyiz Cevap Sayısı : 2 cevap var
Okunma Sayısı : 57 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Avrupa’nın en OBEZ ülkesiyiz  (Okunma Sayısı 57 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
tutaste
Aklı 1 karış havada
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Düşlüyorum bu kenti,Son bir aşk gibi...

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« : 08 Ağustos 2009, 13:53:59 »

Kuzey Amerika’da kadınların yüzde 50’sinin obez olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Sadık Yıldırım, Türkiye’de 30 yaşın üzerindeki erkeklerde obezite oranının yüzde 21, kadınlarda ise yüzde 43 olduğunu belirterek, “Avrupa’nın en obez ülkesi maalesef Türkiye. Yağdan zengin beslenmenin artması, hareketsizlik, sık doğumlar, fast-food tarzı yağlı yiyeceklerin fazla miktarda ve sık tüketilir olması bu gerçeği ortaya çıkardı” diye konuştu. Obezitenin ölçülebilmesi için çeşitli kriterler kullanılıyor. Bunlardan biri de “Vücut Kitle İndeksi” denilen hesaplama türüdür, diyen Yıldırım şöyle konuştu:

SİZ HASTA MISINIZ?

“Vücut kitle indeksi kişinin kilosunun boyunun karesine bölünmesiyle elde ediliyor. Eğer bu değer 18’in altında çıktıysa zayıf, 19-20 çıktıysa normal kilolu, 24-30 arasındaysa fazla kilolu, 30-40 arasındaysa aşırı kilolu, 40’ı aştıysa morbid obez (hastalıklı şişmanlık) deniliyor. Diğer bir kriter vücuttaki yağ oranıdır. Kadınlarda yağ oranı daha çoktur. Erkeklerde vücudun yüzde 15-18’i, kadınlarda yüzde 20-25’ini yağ oluşturuyor. Kişi şişman olmakla farklı birçok hastalığı da vücuduna davet etmiş oluyor. Bu hastalıklar arasında kalp, tip 2 diyabet, hipertansiyon, uyku apnesi, eklem hastalıkları, safra kesesi, pankreas hastalıkları, psikiyatrik bozukluklar, depresyon, sosyal problemler, cinsel sorunlar bulunuyor. Uzunca bir balonu, mide ile yemek borusunun birleştiği yerden mideye doğru 5 cm’lik mesafeye koyuyoruz. Böylece mide hacmini azaltıyoruz, mideye geçişi daraltıyoruz. Balonu ameliyattan belli bir süre sonra dışarıdan şişirip midenin darlığını ayarlıyoruz.”

Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu
Şarkılarla geçtim aranızdan
Yalnızlar gibi susup uzun uzun
Düşlüyorum bu kenti
Ahh, bir aşk gibi
tutaste
Aklı 1 karış havada
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Düşlüyorum bu kenti,Son bir aşk gibi...

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2009, 00:27:17 »

Normal çıktım ama kendimi obez hissediyorum,nolucak şimdi 

Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu
Şarkılarla geçtim aranızdan
Yalnızlar gibi susup uzun uzun
Düşlüyorum bu kenti
Ahh, bir aşk gibi
DarkBufu
Normal Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2009, 10:22:04 »

kilomu boyumun karesine böldüm xD  0,0000765855....

Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.074 Saniyede 23 Sorgu ile Oluşturuldu