[Toplam Mesaj Sayısı: 31191] - [Toplam Konu Sayısı: 5756] - [Toplam Uye Sayısı: 681]
18 Mart 2010, 14:34:30 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Daha da Gelemem Üniversiteye..'HARÇ ZAMLARINA VAN MÜNÜT'....... Cevap Sayısı : 4 cevap var
Okunma Sayısı : 81 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Daha da Gelemem Üniversiteye..'HARÇ ZAMLARINA VAN MÜNÜT'.......  (Okunma Sayısı 81 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
anathema-gaye
Yeni Üye
*

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 23 Temmuz 2009, 23:02:34 »

****Daha da GelEmem Üniversiteye************
------------------Harç Zamlarına 'Van Münüt'!--------------------

1982'de sigara parası olarak başlayan harç ücretleri 27 yıl sonra normal öğrenimler için asgari ücrete dayanırken ikinci öğrenimler için ortalama 2000 liraya dayandı. Sigaraya mı % 80 000 zam geldi yoksa harç mantığı mı % 80 000 değişti?

Eğitim hakkı satılıyor! Orta ve alt düzey gelire sahip ailelerin çocukları için üniversite eğitimi 'lüks' olmaya başlıyor. Kontenjanlar arttırılırken harçlara yapılan fahiş zamlarla eskisinden de az öğrenci üniversitelere gidebilecek, devam edenler bırakmak zorunda kalacak!

'Kriz var!' diyerek ailelerimizin ücretlerine / maaşlarına yapılan % 4-8 zamlarla, özel sektörde ve devlette işten çıkarmalarla harçlara yapılan % 8-500 zam nasıl bağdaştırılıyor?

Harçlara zammı tasarlayan YÖK'ün ilk başkanının Bilkent Üniversitesi'nin sahibi olması tesadüf mü? Bizce değil! YÖK üniversitelerin ticarethaneye dönüşmesinin, paralı eğitimin kod adıdır!

YÖK'ün bakanlar kuruluna, bakanlar kurulunun üniversitelere, üniversite yönetimlerinin ise yeniden YÖK'e pasladığı harç zamlarının gerçek sorumlusu kim? Aslında hepsi! Hepsi el ele üniversitelerin kapılarını zenginlerin çocuklarına, kendi çocuklarına açmayı hesap ederken bizim yüzümüze kapatmak istiyorlar!

Biz üniversite öğrencileri olarak geleceğimizi şekillendirdiğimiz sıralardan kalkmak zorunda kalmayı istemiyoruz! Sıralardan kalkmaya mecbur bırakılmadan ayağa kalkıp eğitim hakkımızı savunuyoruz! Sizleri de yanımızda olmaya davet ediyoruz.

25 Temmuz 2009 Cumartesi
Zaman: 16:30 - 19:30
Yer: buluşma yeri: yüksel caddesi insan hakları anıtı önü (16:30) eylem yeri: sakarya caddesi
Cadde/Sokak: ANKARA YÜKSEL CADDESİ VE SAKARYA MEYDANI

http://www.facebook.com/home.php?#/event.php?eid=104614108019&ref=mf
« Son Düzenleme: 24 Temmuz 2009, 14:19:38 Gönderen: blacktear » Kayıtlı
blacktear
Kıdemli Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 24 Temmuz 2009, 14:10:03 »

Bende gelemeyi çok isterdim, gerçi belli olmaz geledebilirim. Hakkımız olanı savunmak en doğurusu bizi kullanmalarına izin vermemeliyiz. hele ki böyle bir memlekette , gelir düzeyleri belli olan bir toplumda bunu talep etmelerine tabiki karşıyız ve tepkimizi en doğru şekilde göstermeliyiz!..

yorumsuz..
tutaste
Aklı 1 karış havada
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Düşlüyorum bu kenti,Son bir aşk gibi...

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 24 Temmuz 2009, 14:13:15 »

İzmir'deki protestoda,polis dayak atmış,cop kullanmışlar,biber gazı sıkmışlar.Hakkımızı aramak da suç oldu,giden bizim paramız.Lanet edesin geliyor,okuma diyor şeytan.

Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu
Şarkılarla geçtim aranızdan
Yalnızlar gibi susup uzun uzun
Düşlüyorum bu kenti
Ahh, bir aşk gibi
blacktear
Kıdemli Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 24 Temmuz 2009, 14:18:29 »

Amaçları sanırım o zaten okumamızı istemiyorlar!

yorumsuz..
matRuSHka
mrs.cLown
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

~mr.cLown~ my all..

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 29 Temmuz 2009, 02:59:13 »

Amaçları sanırım o zaten okumamızı istemiyorlar!

öyle bir hale geleceğiz ki hiçbir varlığın adını daha beynimizde algılayamayacağız
görüntünün sesin karşılığı olmayacak
dertleri bu bizi bitirmek

[[bir déli düzeni bu akıllı masalında..!]]
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.083 Saniyede 25 Sorgu ile Oluşturuldu