Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Ara Galeri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Dünya'da Beyin Göçü Fırtınası  (Okunma Sayısı 86 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Katil Dans
Site Editörü
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bir Varmış, Bir Yokmuş...

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« : 08 Temmuz 2009, 12:49:32 »

Dünyada 140 milyon kişi, doğduğu ülkenin dışında yaşıyor. 50 ülkede de, nüfusun yüzde 15'ini göçmenler oluşturuyor. Gelişmekte olan ülkelerden yaklaşık 1.5 milyon uzman ve eğitimli işgücü Batı Avrupa, ABD, Avustralya ve Japonya'da çalışıyor. Bu ülkelerden 500 bin öğrenci gelişmiş ülkelerde eğitim görürken büyük çoğunluk da ülkesine dönmüyor.
Son 10 yılda Afrika'da 200 bin uzman ve 30 bin profesör yurtdışına çıkarken beyin göçünden en fazla etkilenen ülke Hindistan oldu. Hindistan bilgisayar uzmanlarının ülke dışında çalışması yüzünden her yıl 2 milyar dolar zarar ediyor.

Türkiye'nin de eğitilmiş genç nüfusunun önemli bir bölümü ülkesinde kalmak istemiyor.
Öğrenciler, göç eden herkes gibi, "Durum düzelince dönerim" diyerek, Batı'da bir burs, iş, iyi bir olanak bulmaya çalışıyor.

Oysa ellerin
Benim en sevdiğim çiçeklerimdi
 Feridun Düzağaç
luna
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #1 : 08 Temmuz 2009, 21:29:06 »

Bana kalırsa insanlar haksız da sayılmaz kendi ülkesinde geçimini sağlayamıyorsa başka yerlere gidip iş aramak zorunda kalıyor.Aslında çok iyi bişey değil, çoğunlukla eğitimli insanlar avrupa ya gidiyor bu da kendi ülkesinin kalkınmasına sağlayacağı yararı engelliyor ve avrupa gelişmeye hızla devam ediyor.

Happiness is real only when shared
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.123 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu