[Toplam Mesaj Sayısı: 31191] - [Toplam Konu Sayısı: 5756] - [Toplam Uye Sayısı: 681]
18 Mart 2010, 20:06:22 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Felsefi Olarak İntihar Cevap Sayısı : 23 cevap var
Okunma Sayısı : 461 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Felsefi Olarak İntihar  (Okunma Sayısı 461 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ALmoRA
Site Editörü
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #15 : 20 Kasım 2009, 01:13:59 »

bence intihar sadece kafaya silahı tutup sıkmak veya 11. kattan atlamak değildir. yaşarken de intihar edebilr insan. gözleri açık sesi çıkıyorken de ölebilir.

Evet intahar ederek ölüyorsa her iki durumda da intihar zavallılıktır..

MuTLu SoNLaR HeNüZ BitMeMiş MasaLLaRa AittiR...
phoenixangel
Yeni Üye
*

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #16 : 20 Kasım 2009, 01:19:24 »

bence intihar sadece kafaya silahı tutup sıkmak veya 11. kattan atlamak değildir. yaşarken de intihar edebilr insan. gözleri açık sesi çıkıyorken de ölebilir.

Evet intahar ederek ölüyorsa her iki durumda da intihar zavallılıktır..

aslında ben buna zavallılık demem en azından her türüne. çünkü bazen insan hayatta bilmesi gerekenden fazlasını öğrenir ve bu onu zihinsel bir intihara sürükler. sonuçfarklı bir ölüm şeklidir aslında bundan bahsetmek istemiştim. bedenin yaşar ama zihnin bu diyarı terketmiştir.
ALmoRA
Site Editörü
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #17 : 20 Kasım 2009, 01:25:13 »

Senin dediğini anladım. Ama Allah kimseye kaldırabileceğinden fazla yük yüklemez. Dolayısıyla insan zihinsel intihara yönelir kolayına o geldiği için. Bu da zavallılıktır. Oysa ki çaba gösterirse bu halden kurtulacaktır. Böyle söylemesi kolay tabii başına gelen bilir belki. Ama söylediklerimde de bir yanlışlık yok. Herkes çeşitli şekilde bir sınav oluyor sonuçta işte..

phoenixangel
Yeni Üye
*

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #18 : 20 Kasım 2009, 01:29:01 »

haklısın güzel bir sınavdır bu hayat. umarım gerçekten herkes için söylediğin bir çıkış yolu da vardır çabalarına değecek.
ALmoRA
Site Editörü
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #19 : 20 Kasım 2009, 12:18:06 »

http://www.ozelrock.com/forum/ilginc_yazi_resimler/bir_yeniden_dirilis_hikayesi-t6908.0.html;new

Hoş bir tesadüf bu hikaye de bu konuya cuk oturdu sanıyorum

phoenixangel
Yeni Üye
*

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #20 : 20 Kasım 2009, 20:15:50 »

gerçekten çok güzelmiş. erdemli bir kartal olmak gerekir bu hayatta 
blackelebek
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Lâ ~

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #21 : 20 Kasım 2009, 22:15:38 »

Allah kimseye kaldırabileceğinden fazla yük yüklemez. Dolayısıyla insan zihinsel intihara yönelir kolayına o geldiği için. Bu da zavallılıktır. Oysa ki çaba gösterirse bu halden kurtulacaktır. Böyle söylemesi kolay tabii başına gelen bilir belki. Ama söylediklerimde de bir yanlışlık yok. Herkes çeşitli şekilde bir sınav oluyor sonuçta işte..

söyLenmeden geçiLmemesi gereken cümLeLer kesinLikLe ..

intihar , giden için ayrı kaLan için ayrı probLem teşkiL eder.Kişi herhangi bir yoLLa düştüğü çaresiz durumdan ancak kendi iradesiyLe kurtuLabiLir.
Lakin intihara sürükLenen insanLar pes etmeyi tercih ederLer ve teLafisi mümkünatsın bir karanLığa gömerLer her şeyi.
TeLafisi yapıLamamasından oLsa gerek affı oLanaksız tek günahtır intihar .

ve tüm mantık zırvaLıkLarını bir kenara itebiLirsek ,
ben ,
en yakınının çok katLı bir intiharLa varLık sahasını terkedişini sadece uzaktan izLeyebiLen herhangi bir insan oLarak söyLüyorum ,
teLafisi oLmayan en büyük acıdır intihar . .

~
evil person
Normal Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #22 : 28 Ocak 2010, 21:41:03 »

Bunun ardından hemen intihar nedir sorusu aklıma geldi!
Ruhen ve ardından gelen bir fiziki çöküşmüdür?!

Valla soruları baya çoğaltırım aslında.Onun ardından o onun ardından o geliyor ama bu konuda şahsi fikrim intiharın dünya hayatından,zorluklarından kaçmak,onlara göğüs gerememek ve o gücü kendinde bulamamak,hep bir bulanım havasında olmak,cesareti olmamak,en kolayının bu olduğunu düşünmek,kökten çözüm demek...Benim vardı böyle liseden falan arkadaş bu tarzdı yani.
Biz insanoğlu herzaman herşeyin kolayına kaçmaz mıyız! Hayatımızın bile kolayına kaçan yolunubulmuşuz daha ne x/
Bazı arkadaşların yorumlarına da katılmaktayım .)

CaterpiLLar
Site Editörü
Eski Üye

Karma +2/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

ºº!.VampiReLLa.!ºº

blog var (2)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #23 : 28 Ocak 2010, 21:46:52 »

intiharın sebebi ruhen bir çöküntüdür..+FeLis+'cim dediklerine katılıyorum...Direnmek yerine yok olmayı tercih ediyoruz..Birşeyler yapmaya çalışmak zor geliyor bizlere

Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
          M.Kemal ATATÜRK
Sayfa: 1 [2]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.071 Saniyede 29 Sorgu ile Oluşturuldu