[Toplam Mesaj Sayısı: 31191] - [Toplam Konu Sayısı: 5756] - [Toplam Uye Sayısı: 681]
18 Mart 2010, 14:33:31 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Kediler Nasıl Hep Dört Ayak Üstüne Düşer? Cevap Sayısı : 5 cevap var
Okunma Sayısı : 118 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Kediler Nasıl Hep Dört Ayak Üstüne Düşer?  (Okunma Sayısı 118 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BozukPlak
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« : 07 Temmuz 2009, 21:21:11 »

Bilimsel olarak izahı biraz zor. Bilime göre düşen bir cisme dışarıdan bir kuvvet uygulamazsanız, ona açısal bir dönme hareketi kazandıramazsınız. Gerçi bir kule atlayıcısı, havuza düşmeden önce havada birkaç kez takla atar, kendi ekseni etrafında döner ama bu tramplen veya kuleyi terk ederken ayakları ile başlattığı bir dönme hareketidir.

Sırtüstü düşen bir kedi önce bacaklarını kendisine, kuyruğunu da bacaklarının arasına çeker, başını yere bakacak şekilde döndürür. Belirli bir noktada tam tersim yaparak bacaklarını ve kuyruğunu açar ve vücudu tam ters yöne, yani yere doğru döner. Böylece paraşüt etkisi yaratarak, hızını da frenler ve inişin yumuşak olmasını sağlar.

Yapılan deney ve gözlemlerde bir kedinin alçak bir yerden düşmesinin, yüksek bir yerden düşmesine göre çok daha fa/la hasar yaratabileceği tespit edilmiştir. Örneğin yaklaşık 100 metre yüksekliğindeki, 32 katlı bir binanın tepesinden düşen bir kediye hiçbir şey olmazken, 7 katlı binalardan düşenlerde ciddi sakatlıklar, hatta ölüm vakaları görülmüştür. Bilim insanları bunu da 'limit hız' ile izah ediyorlar.

Havadan yere düşen cisimler, önce gittikçe artan bir hızla yere düşerler. Sonra kütlelerine bağlı olarak belirli bir mesafede hızdaki bu artış durur ve 'limit hız' denilen sabit bir hızla yere düşmeye devam ederler. Yani bir gökdelenin tepesinden atılan madeni bir paranın yere düşme anındaki hızı ile uçaktan atılan (aynı) paranın hızı arasında bir fark yoktur. İyi ki de yoktur, çünkü bu 'limit hız' olmasaydı ve cisimler gittikçe artan bir hızla düşmeye devam etselerdi, yağmur damlaları kafamıza kurşun gibi düşebilirlerdi.

Bu teoriye göre yüksekten düşen kediler, yaklaşık saatte 100 kilometre sürate gelince limit hıza ulaşırlar, artık hep aynı hızda düşerler ve stresi atlatıp, kendilerine gelir ve gevşerler. Başlangıçta bahsettiğimiz dönme hareketini yaptıktan sonra, Avustralya'da yaşayan uçan sincapların uçuşuna benzer şekilde, tüm vücutlarını paraşüt gibi kullanarak, yaralanma olasılığını en aza indirerek, yere inerler.

Tabii bütün bu deney sonuçlan ve teoriler, hayvan hastanelerine gelen kediler göz önüne alınarak ortaya çıkartılmıştır. Yüksekten düşüp de ölen veya alçaktan düşüp, ölmeyip, olay yerini terk eden, her iki şekilde de hayvan hastanelerine uğramamış kedilerin sayıları bilinmiyor.

Bu yükseklikte etraf o kadar sessiz ki, insan kendini o uzay maymunlarından biri sanıyor.
Sana öğrettikleri küçük görevi yerine getiriyorsun.
Bir kolu çek.
Bir düğmeye bas.
Neyi neden yaptığını bilmiyor, sonra da ölüp gidiyorsun.
tutaste
Aklı 1 karış havada
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Düşlüyorum bu kenti,Son bir aşk gibi...

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 18 Temmuz 2009, 16:28:13 »

Ve bu 30 sene önce üniversitede fizik bölümünün tek final sorusuymuş.Fizik hocamız söylemişti,içinde öyle bi yara olmuş ki,her sene anlatırdı.

Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu
Şarkılarla geçtim aranızdan
Yalnızlar gibi susup uzun uzun
Düşlüyorum bu kenti
Ahh, bir aşk gibi
ShEbOiSt
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

kaLdrmda bir güverCn brdn yüzÜst yre uzanDı....

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 30 Ağustos 2009, 12:18:11 »

kedi olasım geldi

12.04.1972 !

18.09.1995 ! =)
8 NİSAN 2010 MELEĞİMLE BULUŞMA ZAMANIMIZ ! =))))
_**_govou_**_
Eski Üye

Karma +0/-1
Çevrimiçi Çevrimiçi

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 06 Ekim 2009, 14:15:35 »

Ben insanlıktan memnunum...
Bu limit hız sorularını hiç çözemezdim be....

CaterpiLLar
Site Editörü
Eski Üye

Karma +2/-1
Çevrimdışı Çevrimdışı

ºº!.VampiReLLa.!ºº

blog var (2)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2009, 20:01:00 »

bir dergide daha ayrıntılı bir şekilde okumuştum... teşekkürler

Türk Milleti bağımsız yaşamış ve bağımsızlığı varolmalarının yegane koşulu olarak kabul etmiş cesur insanların torunlarıdır. Bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamıştır, yaşayamaz ve yaşamayacaktır.
          M.Kemal ATATÜRK
BozukPlak
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 07 Kasım 2009, 21:57:12 »

kedi olasım geldi
al benden de o kadar
beğenmenize sevindim yorumlar için teşekkürler.

Bu yükseklikte etraf o kadar sessiz ki, insan kendini o uzay maymunlarından biri sanıyor.
Sana öğrettikleri küçük görevi yerine getiriyorsun.
Bir kolu çek.
Bir düğmeye bas.
Neyi neden yaptığını bilmiyor, sonra da ölüp gidiyorsun.
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.186 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu