Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Ara Galeri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Liberalizm  (Okunma Sayısı 116 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
lienz
Normal Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« : 11 Temmuz 2009, 13:37:30 »

Liberalizm 
Liberalizm, özgürlüğü birincil politik değer olarak ele alan bir ideoloji, politika geleneği ve düşünce akımıdır. Genel anlamda liberalizm, bireylerin ifade özgürlüğüne sahip olduğu, din, devlet ve kimi zaman kurumların gücünün sınırlandırıldığı, düşüncenin serbest bir şekilde dolaştığı, özel teşebbüse olanak sağlayan bir serbest piyasa ekonomisinin olduğu, hukuğun üstünlüğünü geçerli kılan şeffaf bir devlet modeli ve toplumsal hayat düzeni hedefler. Devleti bir gece bekçi,si modeli olarak görmektedir.Devlet sadece bireylerin güvenliğini korumakla ve onların refahını sağlamakla yükümlüdür.Ekonomik anlamda kapital ekonomiyi benimser.Mülk edinme esasına dayanır.Devletin ekonomiye müdahalesi sadece bir görünmez eldir.Devlet müdahalesindeki temel amaç rekabet edilebilir ortamı sağlamaktır.Ekonomi ve maliye politikalarına gerek yoktur.Zaten serbest piyasa ekonomisi kendiliğinden ekonomi dengesini sağlar.Liberallerin en buyuk korkusu devletin birey karşısında güçlü konuma gelmesidir."Bırakınız gitsinler bırakınız yapsınlar" genel sloganıdır.
BiLinmeyen
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Arabesk Günler..

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2009, 18:44:26 »

Liberalistler küçük devlet güçlü devlettir düşüncesini savunuyorlar. Burada küçük devletten kasıt yüz olçümü olarak küçük değil yanlış anlamayın (: Kurumlarıyla beraber küçük anlamında. Devletlerin asli görevi güvenliğimizi sağlamak, bize yaşam alanı sağlamak, adaleti sağlamak. Devlet bundan başka işlerle uğraşırsa asli görevlerini tam olarak yerine getiremez. Siz hem iyi müzisyen hem iyi ressam hem iyi bir yüzücü hem dövüşçü olamazsınız. Bunlardan bazıları mutlaka aksar. İşte devlette böyle. Kendi görevleri dışında başka görevler üstlenirse yapması gerekenler aksar. Bizim devletimiz her işi yapıyor. Kasaplık, eğitimcilik, sağlık, afedersiniz pezevenklik bile yapıyor (Kerhane işletmektedir. Hatta girişlerde polis kontrolü oluyor. Ve o mekanlar devlete vergisini bile veriyor).  En iyi eğitimi özel okullar vermiyor mu bize? Öyle değilse neden parası olanlar çocuklarını özel okullara götürüyor?  Neden hastalanınca özel hastanelere gidiyoruz? Çünkü en iyi hizmeti özel sektör yapmaktadır. Devlet elini attığı her işi bozmaktadır. İşin içine yolsuzluklar hırsızlıklar girmektedir. En devletçi başbakanımız Ecevit bile hastalandığı zaman özel hastaneye gitmişti (: Lafın özü bende liberal bir devleti savunuyorum. Ve özelleştirmelere destek veriyorum. Bırakın herkes kendi işini yapsın.
celiski
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #2 : 23 Ağustos 2009, 01:49:59 »

Liberalistler küçük devlet güçlü devlettir düşüncesini savunuyorlar. Burada küçük devletten kasıt yüz olçümü olarak küçük değil yanlış anlamayın (: Kurumlarıyla beraber küçük anlamında. Devletlerin asli görevi güvenliğimizi sağlamak, bize yaşam alanı sağlamak, adaleti sağlamak. Devlet bundan başka işlerle uğraşırsa asli görevlerini tam olarak yerine getiremez. Siz hem iyi müzisyen hem iyi ressam hem iyi bir yüzücü hem dövüşçü olamazsınız. Bunlardan bazıları mutlaka aksar. İşte devlette böyle. Kendi görevleri dışında başka görevler üstlenirse yapması gerekenler aksar. Bizim devletimiz her işi yapıyor. Kasaplık, eğitimcilik, sağlık, afedersiniz pezevenklik bile yapıyor (Kerhane işletmektedir. Hatta girişlerde polis kontrolü oluyor. Ve o mekanlar devlete vergisini bile veriyor).  En iyi eğitimi özel okullar vermiyor mu bize? Öyle değilse neden parası olanlar çocuklarını özel okullara götürüyor?  Neden hastalanınca özel hastanelere gidiyoruz? Çünkü en iyi hizmeti özel sektör yapmaktadır. Devlet elini attığı her işi bozmaktadır. İşin içine yolsuzluklar hırsızlıklar girmektedir. En devletçi başbakanımız Ecevit bile hastalandığı zaman özel hastaneye gitmişti (: Lafın özü bende liberal bir devleti savunuyorum. Ve özelleştirmelere destek veriyorum. Bırakın herkes kendi işini yapsın.

Doğru diyosun güzel diyosun ben de sana hak veriyorum çünkü memur zihniyeti mesaiyi doldurayım yeter, nasılsa ay başında maaşımı alıyorum şeklindedir ama devletin eğitim ve sağlıktan tamamen elini çektiğini düşürsek asgari ücretle geçinmeye ve çalışan bir ailenin özel hastanelerin ve özel okulların masraflarını karşılamalarının mümkün olmadığı ülkemizde tam manada liberalizmi uygulamak doğru olmayacaktır kanısındayım... 

Sen hariç kimse yok, sende yoksun !
BiLinmeyen
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Arabesk Günler..

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #3 : 23 Ağustos 2009, 16:47:45 »

Doğru diyosun güzel diyosun ben de sana hak veriyorum çünkü memur zihniyeti mesaiyi doldurayım yeter, nasılsa ay başında maaşımı alıyorum şeklindedir ama devletin eğitim ve sağlıktan tamamen elini çektiğini düşürsek asgari ücretle geçinmeye ve çalışan bir ailenin özel hastanelerin ve özel okulların masraflarını karşılamalarının mümkün olmadığı ülkemizde tam manada liberalizmi uygulamak doğru olmayacaktır kanısındayım... 

Tam anlamıyla liberalizmi ülkemizde uygulayamayız zaten. Bunun bir diğer sebebi de Türkiye içinde farklı etnikler barındırmaktadır. PKK denen illet var. Liberalizm tam özgürlüğü savunur. Bazı yerlerde kamu yararı için özgürlükler sınırlanmalıdır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.266 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu