Liberalistler küçük devlet güçlü devlettir düşüncesini savunuyorlar. Burada küçük devletten kasıt yüz olçümü olarak küçük değil yanlış anlamayın (: Kurumlarıyla beraber küçük anlamında. Devletlerin asli görevi güvenliğimizi sağlamak, bize yaşam alanı sağlamak, adaleti sağlamak. Devlet bundan başka işlerle uğraşırsa asli görevlerini tam olarak yerine getiremez. Siz hem iyi müzisyen hem iyi ressam hem iyi bir yüzücü hem dövüşçü olamazsınız. Bunlardan bazıları mutlaka aksar. İşte devlette böyle. Kendi görevleri dışında başka görevler üstlenirse yapması gerekenler aksar. Bizim devletimiz her işi yapıyor. Kasaplık, eğitimcilik, sağlık, afedersiniz pezevenklik bile yapıyor (Kerhane işletmektedir. Hatta girişlerde polis kontrolü oluyor. Ve o mekanlar devlete vergisini bile veriyor). En iyi eğitimi özel okullar vermiyor mu bize? Öyle değilse neden parası olanlar çocuklarını özel okullara götürüyor? Neden hastalanınca özel hastanelere gidiyoruz? Çünkü en iyi hizmeti özel sektör yapmaktadır. Devlet elini attığı her işi bozmaktadır. İşin içine yolsuzluklar hırsızlıklar girmektedir. En devletçi başbakanımız Ecevit bile hastalandığı zaman özel hastaneye gitmişti (: Lafın özü bende liberal bir devleti savunuyorum. Ve özelleştirmelere destek veriyorum. Bırakın herkes kendi işini yapsın.
Doğru diyosun güzel diyosun ben de sana hak veriyorum çünkü memur zihniyeti mesaiyi doldurayım yeter, nasılsa ay başında maaşımı alıyorum şeklindedir ama devletin eğitim ve sağlıktan tamamen elini çektiğini düşürsek asgari ücretle geçinmeye ve çalışan bir ailenin özel hastanelerin ve özel okulların masraflarını karşılamalarının mümkün olmadığı ülkemizde tam manada liberalizmi uygulamak doğru olmayacaktır kanısındayım...