Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Ara Galeri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Orta Doğu Teknik Üniversitesi (Ankara)  (Okunma Sayısı 297 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ALmoRA
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« : 02 Temmuz 2009, 01:21:57 »

Orta Doğu Teknik Üniversitesi ya da kısaca ODTÜ, 15 Kasım 1956 tarihinde, zamanın Türkiye Cumhuriyeti başbakanı Adnan Menderes ve Karayolları Genel Müdürü Vecdi Diker tarafından kurulan bir devlet üniversitesidir. Webometrics Ranking of the World Universities listesinde dünyanın en iyi 390. üniversitesi olarak belirlenmiştir

ODTÜ, Türkiye ve diğer Orta Doğu ülkelerinin kalkınmalarına katkıda bulunmak, özellikle fen bilimleri ve sosyal bilimler alanlarında eleman yetiştirmek üzere 15 Kasım 1956 tarihinde "Orta Doğu Yüksek Teknoloji Enstitüsü" adıyla eğitime başlamıştır. Üniversitenin "Kuruluş ve Hazırlıkları Hakkındaki 6887 Sayılı Kanun" 29 Ocak 1957 tarihinde yürürlüğe girmiştir. ODTÜ'nün özel statüsünü belirleyen ve tüzel kişiliğine kavuşturan 7307 sayılı "Kuruluş Kanunu" ise 27 Mayıs 1959 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kanunun ODTÜ'nün kuruluşu ve amacıyla ilgili maddeleri şöyledir.
Madde 1: Gençliğin eğitimini temin etmek, araştırmalar yapmak ve bu kanun hükümleri dahilinde idare edilmek üzere Ankara'da Orta Doğu Teknik Üniversitesi adı ile hükmi şahsiyeti haiz bir üniversite kurulmuştur.
Madde 2:
Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin gayeleri şunlardır:
1.   Muayyen evsafı haiz Türk gençlerine, bilhassa ilmi, teknik ve mesleki sahalarda ve fakat bunlara inhisar etmeksizin umumiyetle İngiliz dilinde ileri bir öğretimi temin edecek geniş imkanlar tanımak.
2.   Diğer memleketlerin evsafı haiz gençlerine, müracatleri ve talebe olarak kabul edilmeleri üzerine mümasil imkanlar temin etmek.
3.   Türkiye ve Orta-Doğu'nun kaynaklarının inkaşafına ve iktisadi meselelerinin halline bilhassa ehemmiyet verilmek üzere, Türk Milletine ve diğer milletlere fayda sağlayacak araştırmalar yapmak.
4.   Hakikatı aramaya ve insanlığın bilgisini artırmaya matuf temel araştırmalar yapmak.
Üniversite ilk açıldığı yıllarda Kızılay'da Emekli Sandığı'na ait bir bina ile TBMM yakınlarında bulunan barakalarda eğitim vermiş, 1963 yılında bugün hizmet verdiği alana taşınmıştır

MuTLu SoNLaR HeNüZ BitMeMiş MasaLLaRa AittiR...
sangre
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2009, 12:12:37 »

çok heyecanlıyım odtü için =) inşallah beklediğim gibi bir yerdir. kampüsünü dışarıdan gördüm. 7 bin hektarlık bir alana kurulmuş sanırım. çok merak ediyorum =)

Yağmur çok uzaklardan çağırıyor.
Gelirsen, severim diyor...
yasi_lotus
Eski Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (1)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #2 : 03 Eylül 2009, 11:50:28 »

yabancı birisinin bu üniversitede oumanın koşulları nelerdir?bu konuda bir bilgin varmı?

F*Ck My BiRtHdAy...
sangre
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #3 : 04 Eylül 2009, 12:52:10 »

Yabancı birileri çok sanırım odtüde... Benim bildiğim kadarı Türkiye'deki öğrencilerden farklı bi koşul yok. sadece kayıtta farklı bir kaç işlem var. eğitim ingilizce olduğu için (iranda hangi dil kullanılıyor bilmiyorum ama) yurtdışından gelenler çok zorlanmaz da...

yasi_lotus
Eski Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (1)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #4 : 06 Eylül 2009, 12:21:37 »

Yabancı birileri çok sanırım odtüde... Benim bildiğim kadarı Türkiye'deki öğrencilerden farklı bi koşul yok. sadece kayıtta farklı bir kaç işlem var. eğitim ingilizce olduğu için (iranda hangi dil kullanılıyor bilmiyorum ama) yurtdışından gelenler çok zorlanmaz da...
yardımcı olduğun için teşekkürler

F*Ck My BiRtHdAy...
INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #5 : 06 Eylül 2009, 20:15:56 »

blacktooth gitaristi ve tuna burada

sangre
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #6 : 02 Ekim 2009, 18:27:41 »

yasi_lotus , okula gidince gördüm de çok fazla yabancı var gerçekten ve onların odtüye girmesi daha kolay oluyormuş.

rocktualist
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #7 : 02 Ekim 2009, 18:33:13 »

yasi_lotus , okula gidince gördüm de çok fazla yabancı var gerçekten ve onların odtüye girmesi daha kolay oluyormuş.
aynen öyle her üniversite aynıysa bizden daha kolay bir öğrencilik hayatı geçirdiklerini söyleyebilirim

YAŞAYAN ÖLÜ...

hiç bir şey diyen bir cümlenin ortasına terkedilmiş bir kelimeyim...
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.153 Saniyede 32 Sorgu ile Oluşturuldu