[Toplam Mesaj Sayısı: 31031] - [Toplam Konu Sayısı: 5739] - [Toplam Uye Sayısı: 675]
14 Mart 2010, 04:35:51 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
  İletileri Göster
Sayfa: [1] 2 3 ... 6
1  Genel Kültür & Kültür ve Sanat / Hukuk / (AİHM), okul binalarında haç işaretleri bulunduran İtalya’yı mahkum etti. : 02 Mart 2010, 12:24:46
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), okul binalarında ve dersliklerde çarmıha gerilmiş İsa figürleri ve haç işaretleri bulunduran İtalya’yı mahkum etti.

AİHM, İtalya’daki uygulamaya itiraz eden İtalyan vatandaşının talebini haklı bularak, sınıflarda çarmıha gerilmiş İsa ve haç figürlerinin bulunmasının, “ebeveynlerin çocuklarını kendi inançları doğrultusunda yetiştirme hakkını ihlal” ve de “öğrencilerin din özgürlüğünü ihlal” niteliği taşıdığına hükmetti.

Kararda, İtalya, konuyu AİHM’ye taşıyan Finlandiya kökenli İtalyan vatandaşı Soile Lautsi’ye 5 bin euro manevi tazminat ödeme cezasına çarptırıldı. Başbakan Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağ koalisyonu, AİHM’nin kararını temyiz edeceklerini açıklarken, Vatikan ise şimdilik yorum yapmamayı yeğledi.

Katolik inancına bağlı İtalyanlar ise AİHM’in karına tepki gösterdi. Piskoposlar bir açıklama yaparak, mahkeme kararını “taraflı ve ideolojik” olarak tanımladı ve “Haç, sadece dini bir sembol değil kültürümüzün ve geleneklerimizin de bir parçası” dediler. İtalya Eğitim Bakanı Mariastella Gelmini de din adamlarını onayladı ve “AİHM’nin kimliğimizi yok etmesine izin vermeyiz” diye konuştu.
2  Eğitim ve Öğretim / Üniversiteler / Ynt: Selçuk Üniversitesi (Konya) : 15 Şubat 2010, 14:31:15
Resimdeki yoldan hergün yürüyorumm....

bu kez bi kere de  benim için yürü (özledim galiba)
3  Güncel / Tanışma / Ynt: Emrecholic_im : 12 Aralık 2009, 19:01:33
fankam gelmiş hoşgelmiş
4  Eğlence / Buyuk Park / Ynt: Hayat .... : 12 Aralık 2009, 18:59:27
azcık yavaşla lütfen...
5  Eğlence / Buyuk Park / Ynt: Son yazan hakkında : 05 Aralık 2009, 00:45:30
bende senin için aynını düşündüm süper imza yapmış üye 
6  Genel Kültür & Kültür ve Sanat / Anket / Ynt: Hangi Bölge İnsanıyız? : 05 Aralık 2009, 00:29:59
Karma olsaydı keşke... İç anadolu dedim ama son 8 yıldır ve devamı karadenizde(SMSN) geçti geçecek gibi...
7  Eğlence / İlginç Yazı & Resimler / Ynt: İlginç Hapisler : 19 Ekim 2009, 14:14:18
özellikle ülkemizdeki  çek yasasından dolayı ceza evine giren çiftler için son ceza evi örneği çok süper.... çünkü karı koca ticaretle uğraşıp çekten dolayı ceza evine girdiklerinde çocukları sahipsiz kalabiliyor...
8  Eğitim ve Öğretim / Üniversiteler / Ynt: Selçuk Üniversitesi (Konya) : 19 Ekim 2009, 14:04:32
şehirleri güzel yada kötü yapan aslında orada yaşadıklarındır
9  Buyukrock.com (ozelrock.com) / Silinen Konular / Ynt: Buğulu cama ne yazardınız?..... : 03 Ekim 2009, 00:27:07
kalp çiçek yada ev çizerim
10  Rock Müzik / Müzik Genel / Ynt: Rock ve Renk : 30 Eylül 2009, 10:34:49
rockın rengi olmadığının en büyük kanıtı hayko cepkin bence çünkü o çok renkli bir kişilik
11  Genel Kültür & Kültür ve Sanat / Anket / Ynt: Buyuk Rock'a Nasıl ve Ne Zaman Üye Oldunuz ? : 25 Eylül 2009, 22:28:42
2007 nisan-mayıs filandı sitenin sahibi uCuQ anatolianrock sitesinden mesaj atıp tavsiye etmişti bu siteyi.. o zmn üye oldum.

1 sene fln sitenin editörüydüm .

O zamanlar site daha canlıydı.

bende ucuq u nerden tanıdığımı hatırlayamamıştım ama sen yazınca anımsadım bende o siteden gelen mesajla tanımıştım
12  Eğlence / Buyuk Park / Ynt: Çağrıştır : 25 Eylül 2009, 12:31:23
kuzu

mükemmeliyet
koç

mükemmeliyet nasıl koç 'u çağrıştırdı merak ettim
13  Eğlence / Buyuk Park / Ynt: Büyük Defter xD : 24 Eylül 2009, 13:36:27
Dalganın denizde olduğuna şahit oldum. Lakin en çok karaya vurduğu zaman şaşırdım.
Ciddiye alınmadığım için konunun şeyini çıkarmak istemedim.

olaya realist bir bakış açısıyla yaklaşmaya çalışmıştım oysa....
14  Genel Kültür & Kültür ve Sanat / Siyaset / Ynt: Devlet - Derin Devlet - Demokrasi İlişkisi Bağlamında Türkiye : 24 Eylül 2009, 12:58:57
Alıntı
bende halk ne derse o olur mantığına karşıyım...

o zaman sen demokrasi karşıtısın?

tam tersi ben demokrasi taraftarıyım, sen halk birini oy çokluğu ile seçti o ne derse o olur diyosun, bense halk bir insanı oy çokluğuyla seçmiş olabilir ama bu ona istediği herşeyi yapma hakkını vermez çünkü onu seçmeyen insanlarda bu ülkede yaşıyor ve onlarında yönetimde söz hakkı var, bir parti tek başınada hükümet kurabilcek şekilde seçilmiş olsa dahi %50 sinin görüşü o insanı istememek yönünde ise yinede her istediğini yapamaz. Çoğulculuk barındıran demokraside bunu gerektirir... demokrasiye dayanarak teokrasi kurmaya kalkmasın kimse...
15  Eğlence / Buyuk Park / Ynt: Çağrıştır : 23 Eylül 2009, 22:59:57
Sayfa: [1] 2 3 ... 6
MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.136 Saniyede 17 Sorgu ile Oluşturuldu