[Toplam Mesaj Sayısı: 31193] - [Toplam Konu Sayısı: 5757] - [Toplam Uye Sayısı: 681]
18 Mart 2010, 22:31:21 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Progresif Metal (Progresif Rock) Cevap Sayısı : 5 cevap var
Okunma Sayısı : 106 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Progresif Metal (Progresif Rock)  (Okunma Sayısı 106 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sekhmet
Forum Pıtırcığı
Site Editörü
Acemi Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (1)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 25 Temmuz 2009, 11:13:48 »

Progressive rock 1960'ların sonlarında ve 1970'lerin başlarında "ağırlıklı olarak Britanyalı grupların rock müziğini yeni sanatsal seviyelere çekme girişiminin" sonunda ortaya çıkmıştır.

Progressive rock grupları standart rock veya popüler mısra-nakarat düzeni üzerine kurulu şarkı yapılarının ötesine geçerek "rock müziğin teknik ve kompozisyon sınırlarını" zorlamışlardır. Bunun ötesinde aranjmanlarda sık sık klasik, caz ve avangart unsurlar bulunur. Enstrümantal şarkılar daha yaygındır. Sözleri olan şarkılar ise kavramsal, soyut ve fantezi üzerine kuruludur. Progressive rock grupları "genellikle epik hikâyeler anlatan bütüncül bir beyanda bulunan" konsept albümler yapmışlardır.

Progressive rock 1960'ların sonunda dönemin rock müziğindeki her çeşit etkiden ilham alma eğiliminin parçası olarak psychedelic müzikten türedi. King Crimson, Yes, Genesis, Pink Floyd, The Moody Blues, Emerson Lake and Palmer, Jethro Tull ve Rush gibi grupların müziği için kullanılan Progresif rock kavramı 1970'lerin ortalarında iyice yaygınlaşmıştır. Progresif rock müziğinin en revaçta olduğu dönem 1970'lerken 1980'lerin başlarında yerini neo-prograsif rock müziğine bırakmıştır.

Progressive rockta elektro gitar, akustik gitar, bas gitar, klavye ve bateri gibi geleneksel rock enstrümanlarına ilave olarak keman, org, ve üflemeli çalgılar da kullanılır. Şarkılarda sürekli değişim gösterme arayışı olmuş ve yinelemelerden kaçınılmıştır.

bir varmış..
hestia
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2009, 22:25:53 »

of of ooofff koca bi oooof çekiyorum koca bi tool diyorum sizlere.a perfect circle da olur.içine hapseden bi müzik tarzı.
INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)
antisilencenotsilence@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2009, 22:26:59 »

ve bunlara ek olarak Türkiyede ilk progresive metal veya rock ı barış manço ve kurtalan ekspres yapmıştır

hestia
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 07 Eylül 2009, 22:28:42 »

ve bunlara ek olarak Türkiyede ilk progresive metal veya rock ı barış manço ve kurtalan ekspres yapmıştır

çok yararlı bi bilgi teşekkür ediyorum sana,gerçekden bilmiyordum çünkü kısa günün kârı oldu bu bana;)
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2009, 22:30:36 Gönderen: mr.cLown » Kayıtlı
INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)
antisilencenotsilence@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 07 Eylül 2009, 22:31:19 »

of of ooofff koca bi oooof çekiyorum koca bi tool diyorum sizlere.a perfect circle da olur.içine hapseden bi müzik tarzı.

o zaman bende sana dream theatre ile cevap veriyorum ve bunu power progressive dragonforce ile süslüyorum

bu arada önemsiz

hestia
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 07 Eylül 2009, 22:46:30 »

o zaman bende sana dream theatre ile cevap veriyorum ve bunu power progressive dragonforce ile süslüyorum

bu arada önemsiz

oooo dream amcalarla 12 den vurdun be abi eyvallah:)
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.16 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu