7 YAŞINDAKI ÇOCUKLARA İDİOLAJİ ANDI İÇTİRİR(AÇTIGIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEGİME AND İÇERİM)
[/b]
Genel olarak çok katılmadığım bu her iki yazının bu kısımlarına biraz daha fazla takıldım... Açtığın yolda gösyerdiğin hedefe sözü sence nasıl bir ideoloji içeriyor? sen yada arkadaşın bu sözden nasıl bir mana çıkarıyorsunuz ? çok merak ettim ..
Yine "Türkiye devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür" demekle söylediğinin aksine kanunkoyucu, anayasada geçen türk kelimesinin sadece etnik olarak türk olanları değil Türkiye devleti vatandaşlığına sahip diğer tüm etnik kökenli vatandaşları kapsadığı belirtilmek istemiştir.
"1)DEVLETİN DİNLEŞTİRİLMİŞ BİR İDİOLOJİSİ OLURSA KUR-AN EĞİTİMİ ALMAK İÇİN 12 YAŞ(5.SINIFI BITIRME)SINIRI GETİRİR(AKLI SELIM OLMADIKLARI DÜSÜNÜLEREK) AMA 7 YAŞINDAKI ÇOCUKLARA İDİOLAJİ ANDI İÇTİRİR(AÇTIGIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEGİME AND İÇERİM)" bunun tamamını dikkate almanın öneririm. Nasıl bir ideoloji içeriyor diyorsun: herkesin bildiği gibi devletin resmi ideolojisi Kemalizmdir.
Laik bir devletir diyor anayasada fakat laikliği sadece din'e bağlıyor. Laiklik : 1. devletin herhangi bir dine tarafsız olması 2. Devletin herhangi bir ideolojiye tarafsız olması 3. devletin herhangi bir doktrine tarafsız olması.
"Türkiye devletine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür" buradaki türk kelimesinin ne olduğunu sen ben çok iyi anlayabiliriz fakat herkes bunu anlayamaz. Devlet açık net ve şeffaf olmalıdır vatandaşlarına karşı. Bugün yaşadığımız kürt sorununun kaynağından birisi de budur. "Ne mutlu türküm diyene" "türküm doğruyum çalışkanım" bunları hep sorun haline getiriyorlar...