[Toplam Mesaj Sayısı: 31120] - [Toplam Konu Sayısı: 5743] - [Toplam Uye Sayısı: 677]
15 Mart 2010, 16:17:50 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Resmi İdeoloji Cevap Sayısı : 6 cevap var
Okunma Sayısı : 146 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: [1]
  Yazdır  
Gönderen Konu: Resmi İdeoloji  (Okunma Sayısı 146 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
BiLinmeyen
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Arabesk Günler..

blog var (0)
serdar_cetin25@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 16 Ağustos 2009, 17:14:41 »

Resmi ideoloji, devletin kendi fikirlerini halka dayatmasıdır. Bu dayatmayı gerek dinde gerek hukuk alanında gerekse eğitim alanında yapmaktadır. Devlet bu yollarla halka baskı uygulamaktadır. İsteyen istediğini düşünemiyor, istediği dine inanamayıp dinini istediği gibi yaşayamıyor. Halk dini hayatı yüzünden, düşünce suçundan hapse mahkum ediliyor. Resmi ideoloji her şeyin üzerinde tutulmakta ve halkın devlet için var olduğu anlayışı hüküm sürmektedir. Esasta halkın kendisine hizmet etmesi, güvenliği ve adaleti sağlaması için yetki verdiği DEVLET amacı dışına çıkıp, “devlet halk için” anlayışı yerine “halk devlet için” anlayışını benimsemiştir. Bu konuya güzel bir örnek: Marmara’da yaşanan 17 Ağustos depreminde yardıma muhtaç ve zor durumda kalan halkımıza yardıma gelen sivil toplum örgütlerini resmi ideolojisine zarar verebilme ihtimalinden dolayı engelledi.

Devletin resmi ideolojisinin olması başta demokrasi olmak üzere ; hukuka, adalete vb birçok ilkeye ters düşmektedir. Devlet halkı tek bir kalıba sokmaya çalışmamalı, farklı düşüncelere eşit mesafede durmalıdır. Bir ülkenin resmi ideolojisi var ise o ülkede demokrasiden söz edilemez. Böyle bir inanç hem Türkiye’yi ileriye götürecek adımları engeller hem de toplumsal barışı bozar, halkı huzursuz eder.

Din resmi ideoloji için büyük engel teşkil etmektedir. Bu yüzden din ile ilgili çoğu şeye olumsuz bakmaktadırlar. Dini hayatımızı, din kurumlarıyla kontrolünde tutmak istemektedirler ve bunu başarmaktadırlar. Uydurduğu “gericilik”, “şeriat geliyor”, “irtica geliyor” gibi safsatalarla dini hayatımıza müdahale ediyor, dini grupları “gerici” diye nitelendirip ötekileştiriyor.

Yine eğitim alanında da kendi ideolojisini bizlere dayatır. Davranışlarımıza, düşüncelerimize kendi düşüncelerini aşıladığı eğitim kurumlarıyla yön verir.

Sonuç olarak sosyal devlet, hukuk devleti ve demokratik devlet adına iyi şeylerin söylenmesini istenilen Türkiye’de resmi ideoloji olmamalıdır. Bu ilkelerin olduğu yerde resmi ideoloji, resmi ideolojinin olduğu yerde ise bu ilkeler olmaz. Sözde değil özde demokrasi istiyoruz!

By BiLinmeyen, Serdar ÇETİN - 27/03/2009
BiLinmeyen
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Arabesk Günler..

blog var (0)
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 16 Ağustos 2009, 17:19:29 »

Ayrıca bu yazıyı da bizim sınıftan bi arkadaş yazmıştı. Bunu da çok beğendiğim için paylaşayım dedim;

ANAYASANIN 2.MADDESİNE GÖRE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN ÖZELLİKLERİ
1)İNSAN HAKLARINA SAYGILI
2)SOSYAL
3)LAİK
4)ATATÜRK MİLLİYETÇİLİĞİNE BAĞLI
5)DEMOKRATİK
6)HUKUK DEVLETİ
OLARAK SIRALANIYOR. 4VE 5İNCİ MADDEYİ PEŞ PEŞE OKUDUĞUMUZDA KARŞIMIZA BİR ÇELİŞKİ ÇIKIYOR!!BUDA DEMOKRASİ KELİMESİNİN HEMEN ARDINA BUNA GÖRE DEMOKRASİ DERCESİNE Bİ SINIRLAMA GETİRİLMESİDİR. BUDA HALKIN İRADESİNE OLAN GÜVENSİZLİĞİ GÖSTERİYOR.İŞTE BÖYLE Bİ ORTAMDA AŞAGIDA SIRALADIĞIM SONUÇLAR ORTAYA ÇIKIYOR.

1)DEVLETİN DİNLEŞTİRİLMİŞ BİR İDİOLOJİSİ OLURSA KUR-AN EĞİTİMİ ALMAK İÇİN 12 YAŞ(5.SINIFI BITIRME)SINIRI GETİRİR(AKLI SELIM OLMADIKLARI DÜSÜNÜLEREK) AMA 7 YAŞINDAKI ÇOCUKLARA İDİOLAJİ ANDI İÇTİRİR(AÇTIGIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEGİME AND İÇERİM)

2)ŞAPKAYLA AYDINLANACAGINI SANAN BİR DEVLET TÜRBANLA VEYA BAŞÖRTÜSÜYLE GERİLEYECEĞINI SANIR.BÖYLE BİR DEVLETİN HALKI YILLARCA BAŞÖRTÜSÜ TAKAN HERKEZE TALİBAN MİLİTANI PUŞİ TAKANLARA İSE BÖLÜCÜ GÖZÜYLE BAKAR.ŞEKİLE TAKILIR.

3)HEDEFİMİZ ÇAĞDAŞ MEDENİYETLER SEVİYESİNE ÇIKMAK DİYEN BİR DEVLET KENDİ MEDENİYETİNDEN VE KÜLTÜRÜNDEN ÖDÜN VEREREK YÜKSELECEĞİNİ SANIR.(HARF İNKİLABI GIBI)

4)"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE" DİYEN VE ANAYASASINDA (MADDE66)"TÜRK DEVLETİNE VATANDAŞLIK BAĞI ILE BAĞLI OLAN HERKEZ TÜRKTÜR" YAZAN BİR DEVLET DİĞER ETNİK SOYDAN VATANDAŞLARINI KUCAKLAYAMAZ

İŞTE BU YÜZDEN DEVLET FARKLILIKLARI BIR ARADA TUTABİLMEK İÇİN YASAKLARI DEĞİL ÖZGÜRLÜKLERİ KULLANMALI.
DEVLET POLİTİKALARLA VE PROJELERLE İŞLERİ YÖNETMELİDİR İDİOLOJİLERLE İNSANLARI DEĞİL!!
ÖRNEĞİN LİBERAL PARA POLİTİKASINA SAHIP AMERİKA LİBERALİZMİ POLİTİKA DEĞİL İDİOLOJİ OLARAK ANAYASASINDA DEĞİŞTİRİLEMEZ BİR HÜKÜM OLARAK BELİRTSEYDİ BU EKONOMİK KRİZDE YIKILIRDI!
NE MUTLU BİZE Kİ İDİOLOLOJİSİ OLAN BİR DEVLET VE LAİK İNSANLAR GÖRDÜK
celiski
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 10 Eylül 2009, 16:11:43 »

7 YAŞINDAKI ÇOCUKLARA İDİOLAJİ ANDI İÇTİRİR(AÇTIGIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEGİME AND İÇERİM)

[/b]

Genel olarak çok katılmadığım bu her iki yazının bu kısımlarına biraz daha fazla takıldım... Açtığın yolda gösyerdiğin hedefe sözü sence nasıl bir ideoloji içeriyor?  sen yada arkadaşın bu sözden nasıl bir mana çıkarıyorsunuz ? çok merak ettim ..
 Yine "Türkiye devletine  vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür" demekle söylediğinin aksine kanunkoyucu, anayasada geçen türk kelimesinin sadece etnik olarak türk olanları değil Türkiye devleti vatandaşlığına sahip diğer tüm etnik kökenli vatandaşları kapsadığı belirtilmek istemiştir.

Sen hariç kimse yok, sende yoksun !
BiLinmeyen
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Arabesk Günler..

blog var (0)
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 12 Eylül 2009, 21:38:42 »

7 YAŞINDAKI ÇOCUKLARA İDİOLAJİ ANDI İÇTİRİR(AÇTIGIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEGİME AND İÇERİM)

[/b]

Genel olarak çok katılmadığım bu her iki yazının bu kısımlarına biraz daha fazla takıldım... Açtığın yolda gösyerdiğin hedefe sözü sence nasıl bir ideoloji içeriyor?  sen yada arkadaşın bu sözden nasıl bir mana çıkarıyorsunuz ? çok merak ettim ..
 Yine "Türkiye devletine  vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür" demekle söylediğinin aksine kanunkoyucu, anayasada geçen türk kelimesinin sadece etnik olarak türk olanları değil Türkiye devleti vatandaşlığına sahip diğer tüm etnik kökenli vatandaşları kapsadığı belirtilmek istemiştir.

"1)DEVLETİN DİNLEŞTİRİLMİŞ BİR İDİOLOJİSİ OLURSA KUR-AN EĞİTİMİ ALMAK İÇİN 12 YAŞ(5.SINIFI BITIRME)SINIRI GETİRİR(AKLI SELIM OLMADIKLARI DÜSÜNÜLEREK) AMA 7 YAŞINDAKI ÇOCUKLARA İDİOLAJİ ANDI İÇTİRİR(AÇTIGIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEGİME AND İÇERİM)" bunun tamamını dikkate almanın öneririm. Nasıl bir ideoloji içeriyor diyorsun: herkesin bildiği gibi devletin resmi ideolojisi Kemalizmdir.

Laik bir devletir diyor anayasada fakat laikliği sadece din'e bağlıyor. Laiklik : 1. devletin herhangi bir dine tarafsız olması 2. Devletin herhangi bir ideolojiye tarafsız olması 3. devletin herhangi bir doktrine tarafsız olması.

"Türkiye devletine  vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür" buradaki türk kelimesinin ne olduğunu sen ben çok iyi anlayabiliriz fakat herkes bunu anlayamaz. Devlet açık net ve şeffaf olmalıdır vatandaşlarına karşı. Bugün yaşadığımız kürt sorununun kaynağından birisi de budur. "Ne mutlu türküm diyene" "türküm doğruyum çalışkanım" bunları hep sorun haline getiriyorlar...
celiski
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 13 Eylül 2009, 00:53:42 »

[/b]

"1)DEVLETİN DİNLEŞTİRİLMİŞ BİR İDİOLOJİSİ OLURSA KUR-AN EĞİTİMİ ALMAK İÇİN 12 YAŞ(5.SINIFI BITIRME)SINIRI GETİRİR(AKLI SELIM OLMADIKLARI DÜSÜNÜLEREK) AMA 7 YAŞINDAKI ÇOCUKLARA İDİOLAJİ ANDI İÇTİRİR(AÇTIGIN YOLDA GÖSTERDİĞİN HEDEFE DURMADAN YÜRÜYECEGİME AND İÇERİM)" bunun tamamını dikkate almanın öneririm. Nasıl bir ideoloji içeriyor diyorsun: herkesin bildiği gibi devletin resmi ideolojisi Kemalizmdir.

Laik bir devletir diyor anayasada fakat laikliği sadece din'e bağlıyor. Laiklik : 1. devletin herhangi bir dine tarafsız olması 2. Devletin herhangi bir ideolojiye tarafsız olması 3. devletin herhangi bir doktrine tarafsız olması.

"Türkiye devletine  vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes türktür" buradaki türk kelimesinin ne olduğunu sen ben çok iyi anlayabiliriz fakat herkes bunu anlayamaz. Devlet açık net ve şeffaf olmalıdır vatandaşlarına karşı. Bugün yaşadığımız kürt sorununun kaynağından birisi de budur. "Ne mutlu türküm diyene" "türküm doğruyum çalışkanım" bunları hep sorun haline getiriyorlar...

başka bir başlıkta halk kimi isterse onun dediği olur diyosun bu yazındada oradaki türk kelimesinin manasını sen ben anlarız ama herkes anlayamaz diyosun... bu kadar açık bir anlatımımı bile anlayacağını düşünmediğin HERKES in verdiği oylarla başa gelen insanlara sınırsız yetki vermek istemene şaşırdım bu bir..
 ben senin ideoloji andı dediğin andımızın o cümlesini yani açtığın yolda gösterdiği hedefe sözünü: açtığın yol:cumhuriyet yolu gösterdiğin hedef:her alanda sürekli yeniliklere açık olmak ilerlemek olarak yorumluyordum... kemalizm diye bir ideolojimiz olduğunu bilmiyodum birde beni resmi ideolojimiz konusunda aydınlatırsan sevinirim ...

Sen hariç kimse yok, sende yoksun !
BiLinmeyen
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Arabesk Günler..

blog var (0)
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : 24 Eylül 2009, 12:16:19 »

4. maddede atatürk mülliyetçiliğinden bahsediyor.

Devletin resmi ideolojisinin kemalizm olduğunu bilmeyen yoktu yıllarca. Bu konulara ilgin olduğu kesin ama bunu bilmemen şaşırtıcı.
ASI01
asi01
Site Editörü
Acemi Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #6 : 10 Şubat 2010, 10:36:43 »

Bence bir devletin kendi tek bir idiolojisi yani  resmi idiolojisi olmamasi gerekiyor sosyal devleti diyorsak hukuk devleti diyorsak demokrasi diyorsak ozaman bu ilkeleri dikkate alarak vede millete devletin o sekilde  hizmeti refah saglamasi gerekiyor .Biz Türk milletinin de sorunu bu idioloji kavgasini yapa yapa asil derdimiz olan ekmek kavgasini ihmal etik dolayisiyla bugünlere geldik .Simdi ise tekel iscileri aclik girevindeler üzerinede yine bir idioloji kapagi yapistirlimak istenmekte.
Oysa bu insanlar sadece ekmek derdinde.bir devlet hukuk ve sosyal devleti olmalidir evet resmi dilide olmalidir yönetim bicimide olmalidir. *
Fakat bu insan onurunu dikkate alan bir yönetim bicimi olmalidir türkiyede evet bir cok seyin adi var ama kendisi yok birtakim devletin idiolojileri olsa bile bu millet icin pek bir fayda saglamamaktadir.Yani idiolojiler karin doyurmuyor uygulanmadiktan sonra .devletin resmi dili olmus yada olmamis neye yarar insani ac olduktan sonra vede cok uluslu bir devlette ilaki nemutlu türküm de demek gerekmiyor.
MILLET ALMAN VATANDASI OLUYOR AMA HICBIRYERDE NE MUTLU ALMANINM DIYENE DEMEK ZORUNDA BIRAKILMIYOR.
Oysaki almanyanin hitler gibi bir gecmisi vardir.Evet birtakim seylerin hakikaten degismesi gerekiyor ama önce insanlarin tok olmasi gerekiyor ki saglikli karar lar verebilsin bu millet insanlarin egtim acisindanda tok olmasi gerekiyorki  benimseyebilecekleri idiolojileride dayatilmadan kendileri kendi fikirleri cercevesi icerisinde benimsiye bilsinler
Tamam kemalizm bir cok yönetim bicimini icerlemekte ama bunu iyice bir detaylamali ve neler icerdigi de insanlara egtimin ilk yillarinda ögretilmeli.bir köyde yasamis gerci bu kentlerdede bulunmakta okul yüzü egtim yüzü görmemis bir insana anlat bakalim  kemalizm hangi idiolojileri icerlemektedir diye emin ol hic bir fikri olmayacaktir vede babasindan dedesinden duydugu seyden baska birseyde kabil etmiycekti.Dolayisiyla insan acsa idiolojide manasiz kalir.

Hayat sadece 3 saniyeten ibaretir!
Sayfa: [1]
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.09 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu