HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« : 09 Ağustos 2009, 18:35:54 » |
|
bilindik birkaç örnek ve sorular
Öğretmenin öğrencilere zor sorular sorması ve öğrencilerin başarısızlıklarını - çaresiz kalışlarını izleyip ''gizli bir haz alması''.
Ve örneğin erkeğin sadistik hayallerindeki ''genç kadın''a sürekli işkence yapmasına ve yıpratmasına,aşağılamasına rağmen o kadının tanrısal birşekilde her seferinde ''sağlam'' çıkması...(komik !)Tom ve Jerry gibi başlarından her halt geçmesi ve her seferinde sağlam çıkması gibi ---
Ve bir kibir hakkında bir analiz
Ruh , beden hapishanesinde yerine
Beden, Ruh hapishanesinde !!!
şimdi ilk örnekteki öğretmene haz veren ''şey''in özü nedir? yani neden haz alır ? ÖğretmenDe Nefes Alıyor. Öğrenci De
Neden Bu Üstünlük Kurma Cabası
eğer basit sorular sorulursa öğrenciler bilir.Bu durumda öğretmen öğrencilerinin sınırlarına hükmedemez. Zor sorular sorar ve öğrenciler o zor sorunun ''sınırları içinde kalır''. Zor sorunun sınırlarını aşamadığı için Sadist öğretmen öğrencilerinin ''sınır''larını da görmüş olur.
Sadist tatmin arayan Cellad ,kurbanının sınırlarını görebilmek için onu küçük düşürür --tüm olasılıkları dener.Bu şekilde ona dokunabilir. Bu tür sınırlamalarla kurbanın tüm varlığı , reflexleri ''kontrol'' altındadır.
Öğretmen öğrencilerinin neler yapabileceğini , kapasitelerini , davranışlarını görür. Ve sınırlar. Ve eğer aralarında bir öğrenci bu sadist insanı şaşırtırsa Öğretmen sert tepki verecektir. Sadist öğretmen ''ukalalık''tan hoşlanmaz. Sebep ??
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Ağustos 2009, 23:44:11 Gönderen: ALmoRA »
|
|
1. Piyade Eğt. Tugar Komutanlığı/ Manisa
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2009, 23:17:49 » |
|
Asla şaşırmamalı , bilmeli , kontrol etmeli
Kim karşısındakini sınırlamadan özgürce filizlenişini izleyebilir. sadece paylaşmanın hazzını hisedebilir
kıskanmanın verdiği acı da sadist insanın kontrolü kaybederken hissettikleriyle parelel değil midir?
Artık o insanın üzerindeki kontrolünü kaybediyorsundur. Unutulmanın verdiği sadist acı da buna parelel değil midir ?? Artık o insanın zihninde yer sahibi değilsindir ve sadist ''sahibiyet isteğin'' sana acı vermez mi??
boyun eğişin mazoşizmi sadistik şiddetin kılık değiştirmiş hali olmalı
insan sorumluluğundan ve ''ben varım'' sözünden başka türlü kaçamaz İntihar bombacıları bir ödev , bir gereklilik , bir vaat fikrinde ''yapması gerekeni yapıyor'' olmakla kendi sorumluluğunu adına ''Tanrı'' dediği varlığa atıyor. Yani ''Tanrı'' fikrinin sadizmine boyun eğip kendini gizlemek.Tanrı hazzını yaşamak ??
Sadist iletişim ve tavırlarda birey güdülerinin,tutkularının ''istençlerini'' yerine getirerek ''yapması gerekeni yapıyor'' olmakla tutkularının,dürtülerinin ardına gizlenmeyi seçiyor sanırım.
Derin bir melodi
''Şeytan insanı aşağılık ve yapayalnız bir halde ortada bırakacak olandır''
şifre senfoni
|
|
|
|
|
|
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
yasi_lotus
Eski Üye

Karma +0/-0
blog var
( 1)
|
 |
« Yanıtla #2 : 09 Ağustos 2009, 23:34:04 » |
|
güzel paylaşım ellerine sağlık
|
|
|
|
|
|
F*Ck My BiRtHdAy...
|
|
|
HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #3 : 09 Ağustos 2009, 23:38:44 » |
|
Neresi güzel ? Açıklasana bana
|
|
|
|
|
|
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
tutaste
Aklı 1 karış havada
Eski Üye

Karma +1/-0
Düşlüyorum bu kenti,Son bir aşk gibi...
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #4 : 10 Ağustos 2009, 00:32:06 » |
|
kıskanmanın verdiği acı da sadist insanın kontrolü kaybederken hissettikleriyle paralel değil midir?
Kesinlikle paralel,bence kıskançlık insanın içinde bastırdığı derin duyguların dışarıya vurulmuş hali ve duygularını açığa vurunca çok şiddetli bir biçimde acı veriyor.Elinde olmadan can acıtabiliyorsun.Eğer duyguların mantığını ele geçirmişse,işte orda yandın.Ya da bana öyle geliyor.
|
|
|
|
|
|
Kumral bir çocuğun yaz öyküsü bu Şarkılarla geçtim aranızdan Yalnızlar gibi susup uzun uzun Düşlüyorum bu kenti Ahh, bir aşk gibi
|
|
|
HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #5 : 10 Ağustos 2009, 00:36:14 » |
|
İşte bu güzel. Konuşan varmış. Düşünen varmış. Bazı şeyleri anlayıpta iki kelam döktürende varmış.Bir varmış. Varolan hep yok gibiymiş. Bu böyle sürüp gitmiş.
|
|
|
|
|
|
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
matRuSHka
mrs.cLown
Eski Üye

Karma +1/-0
~mr.cLown~ my all..
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #6 : 10 Ağustos 2009, 11:38:51 » |
|
kıskanmanın verdiği acı da sadist insanın kontrolü kaybederken hissettikleriyle paralel değil midir?
Kesinlikle paralel,bence kıskançlık insanın içinde bastırdığı derin duyguların dışarıya vurulmuş hali ve duygularını açığa vurunca çok şiddetli bir biçimde acı veriyor.Elinde olmadan can acıtabiliyorsun.Eğer duyguların mantığını ele geçirmişse,işte orda yandın.Ya da bana öyle geliyor.
Bilinçaltı kontrolünden kaynaklanıyor.Mantığın varlığını kendi içimde tartışıyorum. Duygularda insanı esir almaz asla insan kendisi istediği için esir olur ki olayın sonucunda sebepleri başkasının veya başka birşeyin üstüne yıkmak onun vicdanını kendi yaptığı hatanın dövünmesini çekmemek içindir bu, duygular sorumlu tutulur. İnsan dengesini sağlayabiliyorsa duygularına da hakimdir. Fakat bilinçaltına yerleşmiş olan olguları kontrol edemez birçok insan. Hatta çoğunluğu.Bu yüzden çelişmeler ortaya çıkar.
Kıskançlık bilinçaltındaki bastırılamamış duygudur. bana göre..
|
|
|
|
|
|
[[bir déli düzeni bu akıllı masalında..!]]
|
|
|
HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #7 : 10 Ağustos 2009, 11:41:54 » |
|
şimdi ilk örnekteki öğretmene haz veren ''şey''in özü nedir? yani neden haz alır ?
|
|
|
|
|
|
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
yasi_lotus
Eski Üye

Karma +0/-0
blog var
( 1)
|
 |
« Yanıtla #8 : 10 Ağustos 2009, 11:52:12 » |
|
Neresi güzel ? Açıklasana bana bu yazıyı sevme sebebim verdiğin ilk örnek sanki tamda benim bazı öğretmenlerimi anlatıyosun hep o oğretmenlerim yüzünden oğretmen olmaktan ve bütün oğretmenlerden (annem hariç)  nefret ediyorum hatta onlardan korkuyorum yanlarından geçerken bile ter döküyorum
|
|
|
|
|
|
F*Ck My BiRtHdAy...
|
|
|
matRuSHka
mrs.cLown
Eski Üye

Karma +1/-0
~mr.cLown~ my all..
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #9 : 10 Ağustos 2009, 11:57:10 » |
|
ilkokuldan beri bunu çok düşünmüşümdür. O insanlarda 'eğitimci' ruhu öğretimden daha baskın oluyor.Zor soruların sorulması öğretimci ruhun daha baskın olduğunu düşündürür. Fakat bu zor soruların sadece ego tatminini sağlamasından ibaret olması öğretmenlerin yada bu tür kademelerde olan insanların üstünlük hissini yaşamak istemelerinden kaynaklanır.Öğrencilerin üzerindeki 'yaptırım gücünün' gerçekliğini kendisine kanıtlaması ve bu kanıtlamaya kendi beyninin şahit olmasıdır. Daha derin bir gözlem olmadığı sürece bu hazzın egolardaki yaptırımdan kaynaklandığını düşünüyorum. Uzak bir ihtimal gözeterekte şunu eklemeliyim ki hep bastırılmış duygularımız vardır. Tıpkı üvey babanın kendi üvey babasından dayak yemesi ve kendi üvey çocuğunda yaşayarak rahatlaması gibi..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #10 : 10 Ağustos 2009, 11:57:43 » |
|
Tmm Yahşi. Çok güzel anlatmışsın. Muhtarın eşşeği nerde.
|
|
|
|
|
|
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
matRuSHka
mrs.cLown
Eski Üye

Karma +1/-0
~mr.cLown~ my all..
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #11 : 10 Ağustos 2009, 12:00:08 » |
|
onu da sen bul bi zahmet
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #12 : 10 Ağustos 2009, 12:01:54 » |
|
Başkasının yaptığı şeyden dolayı bir başkasına yapılan "intikam" güdüsüyle olan bişey değil.
Kendimizi koyun gibi görelim. Çobanımızın çizdiği sınırdan dışarı çıkamayız. İzin yoktur. Hep yerimiz herşeyimiz bilinmektedir. Bu sınırı aşarsak, bilinmezsek sonucunda ne olur ?
|
|
|
|
|
|
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
matRuSHka
mrs.cLown
Eski Üye

Karma +1/-0
~mr.cLown~ my all..
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #13 : 10 Ağustos 2009, 12:03:38 » |
|
İntikam değil bastırılmışlık. Çoban sadece isim olarak kalır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
HanCer
Normal Üye

Karma +1/-0
Kişiliksiz
blog var
( 0)
|
 |
« Yanıtla #14 : 10 Ağustos 2009, 12:11:57 » |
|
Hayır isim olarak kalmaz kalamaz. "Şah"tır o. Bizi hertürlü bilir. Bildiğini bildiği için de ne zaman nerde nasıl ne yapacağımıza karar verendir o. Herşeyin birleşmesi hiçbirşeyin kesişmemesi durumudur.
|
|
|
|
|
|
Kalın Sağlıcakla.
|
|
|
|