yazdıklarınızı sonuna kadar okudum

ilk olarak kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok ama öte yandan yargılamaya hakları var
sonuç olarak bildiğim kadarı ile satanizmi satanizm yapan kişi anton sarkozy laveyn önceleri bir papaz iken tanrıyı yargılamaya başlayınca diğer papazlar tarafından dışlanmaya başlar ve buna karşılık olarak matrushka arkadaşımızn dediği gibi kiliseye değil inançlara karşı olarak haçı alıp ters cevirdikten sonra ;eğer bi tanrı varsa onu yargılıyorum ve şu anda beni cezalandırmasını istiyorum der ve ekler hiçbirşey olmadı madem tanrınız o kadar büyüktü neden şeytanın bunu bana yaptırmasına engel olmadı o yüzden zayıf bir tanrıya tapmaktansa şeytana tapmayı tercih ederim
daha sonraları kendilerine müritler toplayarak ki bundaki en büyük pay zeki olması yanlış bilmiyosam teksas olması lazım ilk satanic church (şeytan kilisesi) u kurar ve burada faaliyetlerine başlar müritleri kendilerine laveyan isimlerini verirler öte yandan birde eski çağlardan bu zamanlara kadar gelen ruhani satanizmin yolunda olanlar vardır onlar kendilerini tamamı ile şeytana adamışlardır ve tamamı ile laveyanlığın dışında yer almışlardır ruhani satanistlerle ilgili pek bir bilgim yok o yüzden fazla birşey yazamayacağım
tüm bunlara baktığımız zaman satanizm aslında bir din değil sapkınlık değil sadece bir akım dır benim gözümde ki bu akım 2000li yıllarda kendini hat safhada göstermiştir.
umraım azda olsa açıklayıcı olmayı başarabilmişimdir