[Toplam Mesaj Sayısı: 31037] - [Toplam Konu Sayısı: 5739] - [Toplam Uye Sayısı: 676]
14 Mart 2010, 13:29:51 *
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi.Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz
Duyurular:

Ana Sayfa   Yardım Ara Giriş Yap Kayıt  
Ayrıntılı Konu Bilgileri
Konu : Satanizm Cevap Sayısı : 93 cevap var
Okunma Sayısı : 1573 defa 0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7
  Yazdır  
Gönderen Konu: Satanizm  (Okunma Sayısı 1573 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
DarkBufu
Normal Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #75 : 28 Eylül 2009, 22:13:27 »

Satanizm denilen şeyi din bile saymıyorum. sayılacak bir şeyi de yok zaten. kişiliksiz yaratıkların görüşleri.

katılıyorum din bile değil olamazda. Apaçık her kitapta söylenmiş şeytan'ın ne olduğu. Sana secde etmeyene nasıl inanırsın..
Biri size satanist dediği zaman o insanları cahil insanlar olarak görüyosunuz. Metal dinlediğiniz için ayrımcılık yapıldığını düşünüyosunuz. Peki siz neden satanizme saygı duymuyosunuz? Herkes müslüman olmak zorunda değil, insanların inanç özgürlüğü var kimse kimsenin inancını aşağılayamaz. Neye inanırsa inansın...

kesinlikle cerene katılıyorum nasıl başkalarından saygı bekliyorsak bizde onların inançlarına düşüncelerine benimsemesekte saygı duymalıyız

şöyle ki satanizm denilen şey bir din olsaydı şayet tabikide saygı görürdü tarafımızdan.fakat önce din nedir onu bi tanımlamak gerek.derinlere inmeden düz mantıkla açıklamak gerekirse Allah'ın bizlere gönderdiği kurallar bütünüdür din olgusu.satanizm nedir? insan fikirlerinden varedilmiş bir inanç yani din değil.söz konusu saygı duymak ise satanizme;benim tanrıma karşı olan bişeye nasıl saygı duyabilirim bilmiyorum üstelik zaman içinde saptırılmış daha kötü bi yol almışken satanizm olgusu,çıkış varediliş amacından sapmışken.kafa kesen koparan veletler ortalıkda ben satanistim diye dolaşıyorken ben buna nasıl saygı duyabilirim.bunun aksi olsaydı,satanizm çıkış amacını savunduğu şeyleri sapmadan korusaydı tamamiyle hemfikir olabilirdik bu konuda.saygı duymak şart diyebilirdim bende:))

çok güzel açıklamışsın kardeşim ;)

DarkBufu
Normal Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #76 : 28 Eylül 2009, 22:19:21 »

satanizm=aptallık ...

burda herhangi birinize aptal demiyorum kesinlikle... ama eğer içinizde satanistim ben deyip gurur duyan varsa yukardaki sözcüğü dövme olarak alnına yaptırıp sokakta gezsin. orda burda gizli gizli saçma sapan ayinler yapıp kedi kesip kanını içip bakire kızları bıçakla deşip parçalamaya yeten yüreğiniz onu uluorta yapsın. taksim meydanında uluorta dayak yemekle son bulur herşey.
sen ne diyorsun adamların 9 büyük günahlarından bir tanesi  "aptallık".. sen de kalkmış aptal diyorsunn =)))
senin kitabında var mı böyle günah  sen ancak karının kızının saç teliyle uğraş. 
Acaba kim aptal... ?

aptal olmak doğuştan verilmiş..ve bu kişilerdoğrudan sapmıya eğimlidir.

DarkBufu
Normal Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #77 : 28 Eylül 2009, 22:21:41 »

yazdıklarını acizliğinin ve haklılığımın bir göstergesi olarak görüyorum.

sorularıma verecek bir cevabın yok .. Canının sıkılması normal.

sana acizliği söyliyim mi?acizlik yaradana değilde yaradılana tapmaktır.(!) 

Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

insan bilimselleşince tanrıların işi biter..

blog var (0)
yolcu_deniz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #78 : 28 Eylül 2009, 23:32:39 »

bana ekşisözlükten kopyala yapıştır yapıp gelme

orda var mı şu an bile açıp bakmadım kendim oturdum yazdım. 

http://denizinsayfa.spaces.live.com/

"asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkar etmek olur... "
Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)
yolcu_deniz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #79 : 28 Eylül 2009, 23:39:30 »

Aptal olmak doğuştan VERİLMİŞtir demişsin. Aklın ve akılsızlığın Allah tarafından verildiğine inanıyorsun heralde yazdıklarından onu anladım.

O zaman şu sonucu çıkarabilir miyiz: Aptallıklarımızdan tanrı (allah) sorumludur !
Bu durumda satanistleri suçlaman değil tanrıyı suçlaman gerekir !

satanizm=aptallık ...

burda herhangi birinize aptal demiyorum kesinlikle... ama eğer içinizde satanistim ben deyip gurur duyan varsa yukardaki sözcüğü dövme olarak alnına yaptırıp sokakta gezsin. orda burda gizli gizli saçma sapan ayinler yapıp kedi kesip kanını içip bakire kızları bıçakla deşip parçalamaya yeten yüreğiniz onu uluorta yapsın. taksim meydanında uluorta dayak yemekle son bulur herşey.
sen ne diyorsun adamların 9 büyük günahlarından bir tanesi  "aptallık".. sen de kalkmış aptal diyorsunn =)))
senin kitabında var mı böyle günah  sen ancak karının kızının saç teliyle uğraş.  
Acaba kim aptal... ?

aptal olmak doğuştan verilmiş..ve bu kişilerdoğrudan sapmıya eğimlidir.
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2009, 23:42:41 Gönderen: Zeitgeist » Kayıtlı

"asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkar etmek olur... "
Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)
yolcu_deniz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #80 : 28 Eylül 2009, 23:52:14 »

yazdıklarını acizliğinin ve haklılığımın bir göstergesi olarak görüyorum.

sorularıma verecek bir cevabın yok .. Canının sıkılması normal.

sana acizliği söyliyim mi?acizlik yaradana değilde yaradılana tapmaktır.(!) 

Hayır acizlik tapmaktır.
Köle olmaktır.

INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)
antisilencenotsilence@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #81 : 29 Eylül 2009, 08:52:23 »

Soruna cevap verebilmem için anton sarkozy laveyn, kilisedeyken farklı düşündüğü için mi kovuldu?
Yoksa Kovulduğu için mi farklı düşündü? Bunu bilmem lazım.  Bunun cevabını söylersen.
Ben de soruna cevap veririm.

Satanizm i sapkın/cahillik vs. diye nitelendirenlerden,

"Siz peki bu kuralların hangisine/hangilerine karşısınız?"  soruma cevap bekliyorum.

bu arada bahsettiğin kurallar anton sarkozy laveyn tarafından yazılmış kurallardır aynı kurallar zaten her dinde vardır anton sarkozy laveyn bi araştırmacımıdır? hayır fakat kilisesinden kovulmuş bir pederdir bu soruyu mutlaka birilerinin soracağını bildiği  için yazma olma ihtimali nedir ? bende sana bunları sormak istiyorum

unutmadan satanizm veya mülüman v.s. taraftarı veya sempatizanı değilim tamamı ile tarafsız yaklaşmaya çalışıyorum

dolaylı da olsa tanrının bağışlayıcılığını ,cennet ve cehennem i sorguladığı için aforoz edildi.

« Son Düzenleme: 29 Eylül 2009, 09:06:19 Gönderen: INIS MONA » Kayıtlı

INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #82 : 29 Eylül 2009, 09:05:46 »

hayır aptal olmak allah tarafından verilmemiştir bakarsanız birçok spastik çocuk akraba evliliği sonucu dünya ya gelmiştir çamurdan yaradılanın kendi lanetidir he şunada değinmek istiyorum sakın beni yanlış anlama satanizmi savunduğunu felan söylemiyorum fakat satanizm değilde ateistliği savunan bi tutuma sahipsin tüm bunların dışında boynuz kulağı gecermiş evet ama insanların dünyasında. unutmayalımki tanrı büyüktür,affedicidir,ulu dur. ulu dur dan çıkardığım  anlam onun için imkansız olmadığı dır   herşeyin başında ve sonun da o vardır alfa ve omega hepsi o dur senden ricam şudur yaptığın yorumlar yargılayıcı nitelikte değilde biraz daha yalın olsa yani sadece yorum olsa inan kabul görür eğer benim yaptığım diğer yorumları okumuş isen zaten zina olayını anlatmıştım birkimse seni inançların veya inançlsızğın için yargılıyor ise o insan ya ilahi dinleri tam olarak bilmiyor yada şeriat veya tarikat üyesi unutmayalımki sırf futbol takımları için bile kavga etmeye birbirimizi öldürmeye  eğimli ivarlıklarızki din çok hassas bi konu o yüzden tepkilere karşı sessiz kalmayı tercih edenlerdenim

örnek;

A:üzerinde siyah elbiseler var satanistmisin ?
B:hayır
A;heryerinde küpeler var yüzükler var satanistmisin ?
B:hayır
A:sakalın keçi sakalı satanistmisin?
B;hayır okuttum
A:he tamam o zaman :S

yorumsuz  
« Son Düzenleme: 29 Eylül 2009, 09:10:15 Gönderen: INIS MONA » Kayıtlı

Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)
yolcu_deniz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #83 : 29 Eylül 2009, 21:15:32 »

Burada belki cem garipoğlu ve türevlerini savunuyormuşum gibi algılanabilir ancak yaptığım veya yapmaya çalıştığım
şey: Onların da kendi içinde -aynı müslümanlar ve tüm inanç sahipleri gibi- dallara budaklara ayrılabileceği.
Bir müslüman "Allah aşkı" için gözünü kırpmadan cinayet işleyebiliyor ve kendinde bunu hak görebiliyor.
Aynı şekilde bir satanist de "şeytan aşkı" için gözünü kırpmadan cinayet işlemeyi kendinde hak görebilir.Bunda
ben bir farklılık göremiyorum.
Ama benim annem de müslüman ben şimdi o cinayeti işleyenle bir mi tutayım onu ?
Veya Satanistin biri cinayet işledi diye tüm satanistler aynıdır mı diyeyim?
Burada merak ettiğim şey Satanizme/satanistlere hakaretler düzerken,
Onlar ile aynı şekilde davranan mümindaşlarınıza da hakaretler düzüyormusunuz?
Haberleri izlerken onların yapmış oldukları da sizi rahatsız ediyor mu?

(INIS MONA, Herkesin adına yazı yazdığın için hakaretler düzenlerin adına da yazmış oluyorsun. Ya hakaret düzenleri
de savun yada kendini savun.)

----------------------------------------------------
hayır aptal olmak allah tarafından verilmemiştir bakarsanız birçok spastik çocuk akraba
evliliği sonucu dünyaya gelmiştir çamurdan yaradılanın kendi lanetidir.

demişsin.

Çamurdan kim yaratmıştır? Allah yaratmıştır.
Laneti kim icat etmiştir? Allah icat etmiştir.
Aklı kim vermektedir? Allah vermektedir.
Aklının yetersizliğinden mantıklı düşünememe sonucu akraba evliliğine giden kimdir? İnsandır.
İnsan aklının yetersiz olmasından sorumlu kimdir? Aklı veren Allah.

ve sanırım şunu da söylüyorsun: Bütün satanistler akraba evliliklerinin sonucu olarak dünyaya geldi.
........................
Ben aslında yargılamak değil de: yargılayanların oklarını kendilerine çeviriyorum.
Satanizme aşağılık, sapkın, kan dökücü diyorlarsa, Aynı sapkınlık o yere göğe koyamadıkları islamiyette de var.
Yoksa senin de dediğin gibi burada satanizmi savunmuyorum.
Yorum olsa inan kabul görür demişsin. Karşılaştırmalı olarak ben yorumumu belirtiyorum ztn.
Yorum yapmayıp da asıl hakaret etmeyi /hatta öldürmeyi kendinde hak görenlere söyleyeceksin bunu.Bana değil.

"din çok hassas bi konu o yüzden tepkilere karşı sessiz kalmayı tercih edenlerdenim" demişsin.

Sessiz kalmayanlar.Düşündüklerini söyleyenler de öldürülüyor zaten. Turan Dursun bunlardan biridir.
Öldürüleceğini çok iyi biliyordu,Turan Dursun, ama şöyle diyordu:
"Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım."
Aydın ve cesur bir insan olarak ikincisini seçti o.

Sanırım sen rahatına düşkünsün

--------------------------------------------

"dolaylı da olsa tanrının bağışlayıcılığını ,cennet ve cehennem i sorguladığı için aforoz edildi."

Görüyorsun ya kilisede sorgularıyla şekillenmeye başlayan düşünceleri kiliseden kovulmasına neden olmuş.
Ve akabininde de kendi inanç sistemini oluşturmuştur.
Satanizmi o başlattığına göre demekki satanizmin özünde onun yazmış olduğu kitap var.
İnsanların yaptıklarını bırakıp kitapta yazılanları eleştirmek daha makul görünüyor.

"S.Laveyn kiliseden kovulunca herkesin hoşuna gidecek tüm dinlerin kabul ettiği kurallar yazdı.
Ama özünde vahşet vardı." Dersen şayet bunu neye dayanarak söylediğini sorgularım bu sefer.

Ve en ufak farklı görüşe tahammülü olmayan kiliselerde biri çıkıyor tanrının bağışlayıcılığını sorguluyor.
Afaroz edilmesi gayet normal. Diri diri yakılmadığına şükretsin. Peki sen adamın özünde iyi kurallara sahip
olabileceğini ancak farklı bir tanrıya inandığını düşünmedin mi? Farklı bir tanrısı var ise bu onu kötü mü
yapar?

hestia
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #84 : 29 Eylül 2009, 23:25:04 »

insanoğlunun mantığının tavan yaptığı nokta(bknz:şeytana yalakalık yaparak öbür tarafda kendisinin kıyak görceğini düşünmesi) herşeyden önce içimizde insan fikrinin,mantığının ürettiği birşeyi din olarak savunanlar var,en büyük çelişki burda.hangi mantık kabul eder ki;dini insan yaratır sonra körükörüne tapar...vahim,ters bir mantık.satanizmin o şaşalı kurallarından da bahsedip bunu mantıklı kılan olmuş fikrince eyvallah,inancıdır saygı duyarım dicem,dilim varmıyor ne inancı bu.allah'a inanmayabilirsin saygı duyarım,onun karşısında olan bi varlığa taptığın nokta da benim sana saygım biter.bu budur,başka açıklaması da yokdur.ki şeytanıda allah yaratmışdır,o tarafda oda yanıcak bizimle birlikde gençler,bu dünyada yandaşı olunca o tarafda ateşden kurtarmicak o amca bizi herşey insan mantığında biter.hatta güzel bi hadis de var bununla ilgili;insanı insan yapan aklıdır,aklı olmayanın dini de yokdur şeklinde.gayet açıklayıcı...
Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)
yolcu_deniz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #85 : 29 Eylül 2009, 23:37:33 »

senin dininin insan fikrinden doğmadığına dair kanıtın ne? En büyük çelişkiyi kendi içinde yaşamayasın sakın.
Sen burda yazan kuralların hangisine karşısın? (bak birileri her din kabul eder bu kuralları dedi sonra dinden çıkmayasın )

insanoğlunun mantığının tavan yaptığı nokta(bknz:şeytana yalakalık yaparak öbür tarafda kendisinin kıyak görceğini düşünmesi) herşeyden önce içimizde insan fikrinin,mantığının ürettiği birşeyi din olarak savunanlar var,en büyük çelişki burda.hangi mantık kabul eder ki;dini insan yaratır sonra körükörüne tapar...vahim,ters bir mantık.satanizmin o şaşalı kurallarından da bahsedip bunu mantıklı kılan olmuş fikrince eyvallah,inancıdır saygı duyarım dicem,dilim varmıyor ne inancı bu.allah'a inanmayabilirsin saygı duyarım,onun karşısında olan bi varlığa taptığın nokta da benim sana saygım biter.(cevabı önceki iletilerde verildi)bu budur,başka açıklaması da yokdur.ki şeytanıda allah yaratmışdır,o tarafda oda yanıcak bizimle birlikde gençler,bu dünyada yandaşı olunca o tarafda ateşden kurtarmicak o amca bizi herşey insan mantığında biter.hatta güzel bi hadis de var bununla ilgili;insanı insan yapan aklıdır,aklı olmayanın dini de yokdur şeklinde.gayet açıklayıcı...

hestia
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #86 : 29 Eylül 2009, 23:49:29 »

peki diyelim benim dinim insan fikirlerinden doğdu.karşı taraf benim insan fikirlerinden doğmuş dinimin tanrısının yarattığı iblisi şekillendirip ikinci bir din haline getiriyor ki benim dinim muaammayken onun dininin din olmadığı aşikar.bu noktada benim dinim yine hertürlü bir üst sınıfta.satanizmin önünde 1-0 galip.satanizmi savunan bir insan gelip tanrının varlığından şüphe ederek şeytana tapıyorsa,körükörüne onu savunuryorsa hala asıl çelişki burda kopar arkadaşım.önce tanrının varlığını kabulediceksin ki şeytan var deyip kafanda kural koyup,kendi koyduğun kurallararın tahtına da şeytanı oturtup adına da sataizm deyip ona tapabilesin.aksini düşünüyorsan zaten şaşırmışsın demekdir.ben nokdamı koydum size hayırlı işler artık.ötesi yok çünki.
Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)
yolcu_deniz@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #87 : 30 Eylül 2009, 00:16:20 »

Satanistler Allahı reddetmiyorlarmış duyduğuma göre sen nereden çıkardın bunu
(herhalde yazdıklarımı okumadın yada anlamadın)

Senin dininin fikirlerinden doğmuş başka bir din neden senin dininden daha aşağı olsun ki?
Senin dinin eğer 2.dine göre kötü tanımlar içeriyorsa ve yenileme/değiştirme ihtiyacı duydu ise bu nasıl bir üstünlüktür.

Gelelim tanrılar arası çarpışmaya anlattım ama sorun değil bir daha anlatırız:Şeytan tanrıya kafa tutabildiğine göre en az onun gücünde olmalıdır.Yoksa Tanrı daha güçlü olsaydı/yok etmek isteseydi onu yok ederdi.Tanrı eğer kötülük
istemeyen bir varlıksa şeytanı neden yok etmedi? Şeytan"Yarattığı insanlık" için kötülük yaptıracak bir varlık. Tanrı (zaten bunu biliyordu her şeye kadir herşeyi biliyor ya ileriki zamanlarda satanizmin de ortaya çıkacağını biliyordu)

Tanrıya bak hem iyiliğimizi isteyip kitaplar gönderiyor hem de kötülüğün kaynağı olan şeytanı yok etmiyor.(her şeye gücü yettiği halde her şeyden üstün ve her şeyi o yarattığı halde)
Sorun şu Tanrı iyiliğimizi mi istiyor, kötülüğümüzü mü?
(bana gelirsek satanist olmadığımı belirttim.bununla birlikte hiç bir inancım da yok.)

“Tanrı kötülüğü durdurmak istiyor da gücü mü yetmiyor, o zaman her şeye gücü yeten değil.
Gücü yetiyor da durdurmak mı istemiyor, o zaman kötü niyetli.
Hem gücü yetiyor hem de durdurmak mı istiyor, o zaman kötülük nerden çıktı?
Hem gücü yetmiyor hem de durdurmak istemiyor mu, o zaman ona neden Tanrı diyoruz?” Epikuros

peki diyelim benim dinim insan fikirlerinden doğdu.karşı taraf benim insan fikirlerinden doğmuş dinimin tanrısının yarattığı iblisi şekillendirip ikinci bir din haline getiriyor ki benim dinim muaammayken onun dininin din olmadığı aşikar.bu noktada benim dinim yine hertürlü bir üst sınıfta.satanizmin önünde 1-0 galip.satanizmi savunan bir insan gelip tanrının varlığından şüphe ederek şeytana tapıyorsa,körükörüne onu savunuryorsa hala asıl çelişki burda kopar arkadaşım.önce tanrının varlığını kabulediceksin ki şeytan var deyip kafanda kural koyup,kendi koyduğun kurallararın tahtına da şeytanı oturtup adına da sataizm deyip ona tapabilesin.aksini düşünüyorsan zaten şaşırmışsın demekdir.ben nokdamı koydum size hayırlı işler artık.ötesi yok çünki.

INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #88 : 30 Eylül 2009, 01:17:21 »

soruya soruyla cevap veriyosun her ney ise ben müslüman değilim buda biline ama lafa geldimi müslümanım buda sessiz kalma anlayışım evet aynen dediğin gibi ben bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasını oynamayı çok seviyorum bu arada akraba evliklerininde zaten %90ından fazlası doğu ve eğitim düzeyi düşük şehirler eğitim meğitim konu sapar neyse bunda sana da hak verdiğimi söyleyebilirim sanırım demek istediğimi tam olarak açıklayamadım ama satanistler ve akraba evliliğini nasıl bağdaştırdın hoşuma gitti dolaylı yoldan satanistlere laf sokmak gibi olmuş ben satanistlere aptal demedimki herkes adına konuştuğum yerde dikkat edersen ilgili ayırmaları yapmışım anton sarkozy laveyn kovulduğu dönemde insanlar ve sadece hristiyanlıkta dinden çok kolay aforoz edilebiliyolardı ve daha sonra para veya mal varlığı ile tekrar dinine kabul ediliyordu dersinki bu kaar çürümüş bir din allahın dini evet öyle neyse kasmaya başladı bu konu eminim soruma tekrar bir soru ile cevap gelecek

barisArock07
Forum Pıtırcığı
Eski Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (2)
barisarock07@hotmail.com
Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #89 : 30 Eylül 2009, 01:43:12 »

başlicam artık kapatın şu din mevzusunu din kardeşiyiz şurda öhm hadi dağılın artık bu konu canımı sıktı yoksa feci şekilde sinirlencem

bir yokmuş...
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.244 Saniyede 35 Sorgu ile Oluşturuldu