Burada belki cem garipoğlu ve türevlerini savunuyormuşum gibi algılanabilir ancak yaptığım veya yapmaya çalıştığım
şey: Onların da kendi içinde -aynı müslümanlar ve tüm inanç sahipleri gibi- dallara budaklara ayrılabileceği.
Bir müslüman "Allah aşkı" için gözünü kırpmadan cinayet işleyebiliyor ve kendinde bunu hak görebiliyor.
Aynı şekilde bir satanist de "şeytan aşkı" için gözünü kırpmadan cinayet işlemeyi kendinde hak görebilir.Bunda
ben bir farklılık göremiyorum.
Ama benim annem de müslüman ben şimdi o cinayeti işleyenle bir mi tutayım onu ?
Veya Satanistin biri cinayet işledi diye tüm satanistler aynıdır mı diyeyim?
Burada merak ettiğim şey Satanizme/satanistlere hakaretler düzerken,
Onlar ile aynı şekilde davranan mümindaşlarınıza da hakaretler düzüyormusunuz?
Haberleri izlerken onların yapmış oldukları da sizi rahatsız ediyor mu?
(INIS MONA, Herkesin adına yazı yazdığın için hakaretler düzenlerin adına da yazmış oluyorsun. Ya hakaret düzenleri
de savun yada kendini savun.)
----------------------------------------------------
hayır aptal olmak allah tarafından verilmemiştir bakarsanız birçok spastik çocuk akraba
evliliği sonucu dünyaya gelmiştir çamurdan yaradılanın kendi lanetidir.
demişsin.
Çamurdan kim yaratmıştır? Allah yaratmıştır.
Laneti kim icat etmiştir? Allah icat etmiştir.
Aklı kim vermektedir? Allah vermektedir.
Aklının yetersizliğinden mantıklı düşünememe sonucu akraba evliliğine giden kimdir? İnsandır.
İnsan aklının yetersiz olmasından sorumlu kimdir? Aklı veren Allah.
ve sanırım şunu da söylüyorsun: Bütün satanistler akraba evliliklerinin sonucu olarak dünyaya geldi.
........................
Ben aslında yargılamak değil de: yargılayanların oklarını kendilerine çeviriyorum.
Satanizme aşağılık, sapkın, kan dökücü diyorlarsa, Aynı sapkınlık o yere göğe koyamadıkları islamiyette de var.
Yoksa senin de dediğin gibi burada satanizmi savunmuyorum.
Yorum olsa inan kabul görür demişsin. Karşılaştırmalı olarak ben yorumumu belirtiyorum ztn.
Yorum yapmayıp da asıl hakaret etmeyi /hatta öldürmeyi kendinde hak görenlere söyleyeceksin bunu.Bana değil.
"din çok hassas bi konu o yüzden tepkilere karşı sessiz kalmayı tercih edenlerdenim" demişsin.
Sessiz kalmayanlar.Düşündüklerini söyleyenler de öldürülüyor zaten. Turan Dursun bunlardan biridir.
Öldürüleceğini çok iyi biliyordu,Turan Dursun, ama şöyle diyordu:
"Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım."
Aydın ve cesur bir insan olarak ikincisini seçti o.
Sanırım sen rahatına düşkünsün

--------------------------------------------
"dolaylı da olsa tanrının bağışlayıcılığını ,cennet ve cehennem i sorguladığı için aforoz edildi."
Görüyorsun ya kilisede sorgularıyla şekillenmeye başlayan düşünceleri kiliseden kovulmasına neden olmuş.
Ve akabininde de kendi inanç sistemini oluşturmuştur.
Satanizmi o başlattığına göre demekki satanizmin özünde onun yazmış olduğu kitap var.
İnsanların yaptıklarını bırakıp kitapta yazılanları eleştirmek daha makul görünüyor.
"S.Laveyn kiliseden kovulunca herkesin hoşuna gidecek tüm dinlerin kabul ettiği kurallar yazdı.
Ama özünde vahşet vardı." Dersen şayet bunu neye dayanarak söylediğini sorgularım bu sefer.
Ve en ufak farklı görüşe tahammülü olmayan kiliselerde biri çıkıyor tanrının bağışlayıcılığını sorguluyor.
Afaroz edilmesi gayet normal. Diri diri yakılmadığına şükretsin. Peki sen adamın özünde iyi kurallara sahip
olabileceğini ancak farklı bir tanrıya inandığını düşünmedin mi? Farklı bir tanrısı var ise bu onu kötü mü
yapar?