Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Ara Galeri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Satanizm  (Okunma Sayısı 1793 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

insan bilimselleşince tanrıların işi biter..

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #90 : 30 Eylül 2009, 21:58:24 »

soruya soruyla cevap veriyosun her ney ise ben müslüman değilim buda biline ama lafa geldimi müslümanım buda sessiz kalma anlayışım evet aynen dediğin gibi ben bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasını oynamayı çok seviyorum bu arada akraba evliklerininde zaten %90ından fazlası doğu ve eğitim düzeyi düşük şehirler eğitim meğitim konu sapar neyse bunda sana da hak verdiğimi söyleyebilirim sanırım demek istediğimi tam olarak açıklayamadım ama satanistler ve akraba evliliğini nasıl bağdaştırdın (nasıl mı biri satanistlere aptal diyor.. diğeri aptallık doğuştan diyor.. sen de aptallık doğuştan ama allah vermedi akraba evliliği ile diyorsun.. buradan çıkardım )hoşuma gitti dolaylı yoldan satanistlere laf sokmak gibi olmuş ben satanistlere aptal demedimki (direkt olarak söylemedin evet)herkes adına konuştuğum yerde dikkat edersen ilgili ayırmaları yapmışım anton sarkozy laveyn kovulduğu dönemde insanlar ve sadece hristiyanlıkta dinden çok kolay aforoz edilebiliyolardı ve daha sonra para veya mal varlığı ile tekrar dinine kabul ediliyordu dersinki bu kaar çürümüş bir din allahın dini evet öyle neyse kasmaya başladı bu konu eminim soruma tekrar bir soru ile cevap gelecek ("soru"nu göremedim ? soru neydi?)

-- peki siz bu kuralların hangisine karşısınız?
-- bu soruyu mutlaka birilerinin soracağını bildiği  için yazma olma ihtimali nedir ?
Diyorsun ki:  S.laveyn, "siz bu kuralların hangisine karşısınız" sorusunun sorulacağını bildiği için iyi kurallar yazmıştır. Satanizm kötülenmesin diye ya da kendini savunacak elinde bir şeyler bulunsun diye ?
Yada tam tersi de olabilir S Laveyn satanizmi benimsemeyenlere "peki siz bu kuralların hangisine karşısınız" sorusunu yöneltebilmek için bir savunma aracı olarak da yazmış olabilir.
Ben buraya yazılan bilgiler ışığında konuşuyorum.Burda da öyle bir şey denmiyor.Satanizmin kuralları bunlardır yazıyor ve bende satanizmin kuralları madem burda yazılanlar , o halde şunlar yanlış şunlar doğru kanımca diye fikir yürütebilirm ancak. Aslında kitabın neden yazıldığı beni ilgilendirmiyor böyle bir kitap var mı var bu kitabı satanistler benimsiyor mu evet. Bu kitabı Laveyn samimi duygularıyla yazmadı deyip de karalayamız çünkü hem bilmiyoruz hem de öyle bile olsa bu kitaptaki kuralları mantıksız yapmaz.) özetlersem:
S.Laveyn i tanımıyorum. Bunu yapar ya da yapmaz diye bir şey söyleyemem. söylesem de kanıtlayamam. Ancak her şey olasılıklar dahilinde. O yüzden kimse kimseyi peygamber ilan etmemeli. yazmış oldukları tüm kitapları sorgulanamaz kılmamalı.  herkes kendi aklından başka hiç kimsenin aklına güvenmemelidir.

http://denizinsayfa.spaces.live.com/

"asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkar etmek olur... "
INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #91 : 01 Ekim 2009, 13:28:59 »

ya sen zaten tamamını okumamışsın bu bölümün eğer okumuş olsaydın o kitaba ve laveyne inanların satanist değilde laveyan olarak anıldığını bilirdin

Zeitgeist
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

insan bilimselleşince tanrıların işi biter..

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #92 : 01 Ekim 2009, 23:55:37 »

sanırım bu mesajını kastediyorsun. Okudum ama zaten ben satanizmin de kendi içinde dallar ayrılabileceğini söylemiştim. Daha sonraları senin söylediğin ruhani satanizm çıkmış olabiilr.

"Anton Szandor LaVey (Gerçek adı: Howard Stanton LaVey) (d. 11 Nisan 1930, ö. 29 Ekim 1997), Şeytan Kilisesi ve Laveyan Satanizm'in kurucusu. Lavey  gerek bu kilise, gerekse de kaleme aldığı kitaplar vasıtasıyla Satanist öğretisini yaymaya çalıştı. LaVey'e göre, önemli olan tanrı değil insandır. Şeytan'ı "insanoğlunu özgürleştiren isyan ruhu, reddin somut ifadesi ve uygarlığın ilerlemesini sağlayan gelişme güdüsü" olarak tanımlar. öğretisini üç kitabıyla açıkladı: "Şeytani İncil", "Şeytanın not defteri" ve "Şeytani törenler.""

wikipediadan aldığım yazıda laveyan satanizm'in kurucusu diyor. Bunu alevi sünni ayrımı/farklılığı gibi düşünebilir miyiz?

daha sonraları kendilerine müritler toplayarak ki bundaki en büyük pay zeki olması yanlış bilmiyosam teksas olması lazım ilk satanic church  (şeytan kilisesi) u kurar ve burada faaliyetlerine başlar müritleri kendilerine laveyan isimlerini verirler öte yandan birde eski çağlardan bu zamanlara kadar gelen ruhani satanizmin yolunda olanlar  vardır onlar kendilerini tamamı ile şeytana adamışlardır ve tamamı ile laveyanlığın dışında yer almışlardır ruhani satanistlerle ilgili pek bir bilgim yok o yüzden fazla birşey yazamayacağım

http://denizinsayfa.spaces.live.com/

"asla değişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek, aklın ve bilimin gelişimini inkar etmek olur... "
INIS MONA
Kıdemli Üye

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

the bloods on the wall

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #93 : 03 Ekim 2009, 00:03:23 »

hiç bu şekilde düşünmemiştim ama yüzeysel baktığımız zaman çoğu şeyi yani ruhani ve laveyan lar birbiriyle pekde zıt değiller dediği gibi öğreti de esas olan zevkler en büyük zevkler günah ve insanoğlu önemli olduğu için laveyne göre...

ayrım olayına gelince de olabilir herhalde pek zıtgittiklerini görmedim ama sonuçta ortala aynı yoldalar:)

Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.374 Saniyede 28 Sorgu ile Oluşturuldu