sanırım bu mesajını kastediyorsun. Okudum ama zaten ben satanizmin de kendi içinde dallar ayrılabileceğini söylemiştim. Daha sonraları senin söylediğin ruhani satanizm çıkmış olabiilr.
"Anton Szandor LaVey (Gerçek adı: Howard Stanton LaVey) (d. 11 Nisan 1930, ö. 29 Ekim 1997), Şeytan Kilisesi ve Laveyan Satanizm'in kurucusu. Lavey gerek bu kilise, gerekse de kaleme aldığı kitaplar vasıtasıyla Satanist öğretisini yaymaya çalıştı. LaVey'e göre, önemli olan tanrı değil insandır. Şeytan'ı "insanoğlunu özgürleştiren isyan ruhu, reddin somut ifadesi ve uygarlığın ilerlemesini sağlayan gelişme güdüsü" olarak tanımlar. öğretisini üç kitabıyla açıkladı: "Şeytani İncil", "Şeytanın not defteri" ve "Şeytani törenler.""
wikipediadan aldığım yazıda laveyan satanizm'in kurucusu diyor. Bunu alevi sünni ayrımı/farklılığı gibi düşünebilir miyiz?
daha sonraları kendilerine müritler toplayarak ki bundaki en büyük pay zeki olması yanlış bilmiyosam teksas olması lazım ilk satanic church (şeytan kilisesi) u kurar ve burada faaliyetlerine başlar müritleri kendilerine laveyan isimlerini verirler öte yandan birde eski çağlardan bu zamanlara kadar gelen ruhani satanizmin yolunda olanlar vardır onlar kendilerini tamamı ile şeytana adamışlardır ve tamamı ile laveyanlığın dışında yer almışlardır ruhani satanistlerle ilgili pek bir bilgim yok o yüzden fazla birşey yazamayacağım