Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Ana Sayfa   Forum   Yardım Ara Galeri Giriş Yap Kayıt  
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Yök Denkliği  (Okunma Sayısı 312 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Katil Dans
Site Editörü
Eski Üye

Karma +1/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

Bir Varmış, Bir Yokmuş...

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« : 08 Temmuz 2009, 12:45:45 »

Yurtdışında okumaya karar veren gençler için YÖK denkliği, mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konu olarak duruyor. Denklik yurtdışında eğitim alınacak okulun YÖK tarafından onaylanması anlamına geliyor. Denklik taşıyan okulların YÖK'e yazılı bir dilekçe ile danışılıp öğrenilmesi mümkün olabiliyor. Okulun denkliği ile öğrencinin denkliği ise birbirinden farklı konular olarak değerlendirilmesi gerekiyor. YÖK, yurtdışında alınan bir diplomaya denklik verirken okulun onaylı olup olmadığına bakmakla beraber, öğrencinin lisans eğitimi alabilecek düzeyde olup olmadığını da inceliyor.Yurtdışında eğitim alan öğrencilerin dikkat etmesi gereken en önemli hususlardan biri de askerlik tecili. Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğrenim Müdürlüğü bünyesinde özel öğrenci dosyası açtırmak ve daha sonra da konsolosluk eliyle öğrencilik işlemlerini Milli Savunma Bakanlığı'na bildirmek bütün erkek öğrenciler için zorunlu. YÖK'ün onay vermediği okullarda okuyan öğrencilerin askerlik işlemleri ise yapılmıyor.

Oysa ellerin
Benim en sevdiğim çiçeklerimdi
 Feridun Düzağaç
to be or not to be
Acemi Üye
**

Karma +0/-0
Çevrimdışı Çevrimdışı

blog var (0)

Forum Ortalaması

Deneyim
Seviye

« Yanıtla #1 : 03 Eylül 2009, 23:30:33 »

Merhaba bu konuyu burda acman cok iyi olmus tesekkür ederim ben Almanya da IT Systemintegration okuyorum ingilizcesi IT Systems Integration oluyor Türkiyeden denklik almak istedigimde ne olur bilmiyorum :( en yakin bölüm bilisim sistemleri mühendisligi internetten eindigim bilgilere göre. daha önceden Almanya da informatik üzerine okuyup türkiyede denklik alan var mi aranizda ya da bir tanidiginiz, duydugunuz?
bi de bi sorum daha var türkiyedeki mühendislerin diplomalari bölüme göre Bachelor of Science (B.Sc.) da olabiliyor mu? yoksa hepsi Bachelor of Engineering (B.Eng.) mi?

simdiden tesekkürler
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

MySQL Kullanıyor PHP Kullanıyor Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2009, Simple Machines LLC
SimplePortal 2.3.2 © 2008-2010, SimplePortal
XHTML 1.0 Uyumlu! CSS Uyumlu!
Bu Sayfa 0.125 Saniyede 26 Sorgu ile Oluşturuldu